Kerusi kereta Vertoni: pelbagai model dan ciri pilihan

Kandungannya

Hari ini, setiap pemandu yang memandu dengan kanak-kanak kecil mesti mempunyai kerusi kereta di dalam kereta. Ia bukan sahaja melindungi kanak-kanak sekiranya berlaku perlanggaran, tetapi juga membolehkan anda untuk selesaikan perjalanan. Menurut ulasan, pembeli yang paling popular dan dipercayai ialah kerusi kereta Bertoni.

Ciri khas

Kerusi kereta pengeluaran Bulgaria Bertoni semakin yakin menempati posisi terdepan di pasaran domestik akibat tingginya harga dan harga yang berpatutan. Kos purata kerusi adalah lebih rendah daripada segmen yang sama, dan ia berbeza dari 3 hingga 6 ribu rubel.

Pertimbangkan kekuatan produk tersebut.

 • Pelbagai. Kerusi kereta dipaparkan dalam kategori seperti 0-13, 9-18, 9-36 kg. Ini bermakna item ini boleh dipilih untuk kanak-kanak dari lahir hingga umur 13 tahun. Kategori tempat duduk sejagat dari 9 hingga 36 kg akan membolehkan untuk mengangkut seorang kanak-kanak dari enam bulan hingga 13 tahun, yang akan menjimatkan perbelanjaan keluarga.

Anda tidak perlu membeli kerusi baru apabila kanak-kanak membesar.

 • Unsur perlindungan yang boleh dipercayai. Semua produk jenama ini dilengkapi dengan tali pinggang keledar tiga mata, headrest lembut dan bumper. Pada tali pinggang terdapat lapisan lembut, yang membuat mereka lebih selesa dan praktikal.
 • Keselamatan Semua model Bertoni diuji dengan ketat untuk keselamatan dan adalah standard Eropah. Sesetengah model mempunyai sistem pengancing Isofix, yang terdiri daripada penggunaan kunci terbina dalam khas. Mereka mudah dan lebih selamat untuk melekat pada gelung khas di dalam kereta. Satu-satunya kelemahan adalah ketiadaan gelung sedemikian dalam banyak jenama kereta.

Dalam kes ini, kerusi kereta jenama ini boleh diperbaiki dengan bantuan tali pinggang keledar biasa.

 • Keselesaan dan kemudahan. Model untuk penumpang terkecil dilengkapi dengan visors untuk melindungi angin dan matahari, dan sampul khas untuk kaki direka untuk cuaca sejuk. Produk jenama ini dilengkapi dengan penutup boleh tanggal yang boleh dikeluarkan untuk mencuci kerana ia menjadi kotor. Berat kerusi kereta tidak melebihi 3 kg, jadi seorang wanita kecil dapat dengan mudah mengatasinya. Kebanyakan model mempunyai sehingga 4 kedudukan belakang. Ini bermakna bayi boleh diangkut bukan sahaja duduk, tetapi juga berbaring.

Walaupun kualiti yang boleh dipercayai, ramai pengguna juga menunjukkan kelemahan. Ini termasuk bahan upholstery yang berkualiti rendah, yang telah lama dihapuskan dan menyebabkan ketidakselesaan dalam cuaca panas. Oleh itu, ramai ibu bapa turut memasukkan kain kapas atau linen di bawah kanak-kanak. Selain itu, ibu dan bapa menyedari kesukaran menyesuaikan headrest dan tali pinggang keledar. Bagaimanapun, kebanyakan pengguna meninggalkan ulasan yang mengagumkan.

Lineup

Pelbagai produk Bertoni dibina bergantung kepada kumpulan utama kerusi kereta, dengan satu model boleh menggabungkan beberapa kumpulan.

Contohnya, kerusi kereta Bertoni Lifesaver dan model Lotus direka untuk membawa kanak-kanak dari lahir kepada satu tahun. Mereka tergolong dalam kumpulan 0/0 +. Kerusi sedemikian boleh memainkan peranan membawa dan goyang. Mereka dilengkapi dengan penutup kaki yang boleh dilepas, visor lipat, dan berbentuk mangkuk, yang memberikan keselesaan tambahan kepada penumpang terkecil.

The model Bertoni Jupiter + SPS tergolong dalam kumpulan 0/1, yang bermaksud membawa bayi dari lahir hingga 4 tahun, dan bertujuan untuk kanak-kanak 0-18 kg. Kerusi kereta ini dilengkapi dengan bumper sisi pelindung, tali pinggang keledar boleh laras dan sekatan kepala.Model ini dilengkapi dengan penutup mudah alih, tetapi tidak terbuat dari kain yang boleh dibasuh, seperti dalam model Grand Prix atau tempat duduk katun penuh, seperti dalam model Saturnus. Oleh itu, sedikit kehilangan mereka dalam kekerapan pilihan.

Model Bertoni Junior adalah kerusi sejagat milik kumpulan 1/2/3. Ini bermakna di dalamnya kanak-kanak boleh diangkut dari lahir hingga berusia 11 tahun. Model ini mudah diubah menjadi penggalak, mempunyai tali pinggang keledar lima mata dan kepala belakang laras. Bagi kelemahan, model ini tidak menyediakan hud dan penutup untuk kaki penumpang muda.

Petua dan cara

Memilih kerusi kanak-kanak di dalam kereta, anda mesti memeriksa dengan teliti semua mata dan nuansa. Pakar mengesyorkan terlebih dahulu untuk memberi perhatian kepada parameter berikut.

 • Kerusi itu mestilah bingkai. Ia akan melindungi kanak-kanak tersebut sekiranya berlaku kemalangan dan perlanggaran. Kehadiran tempat duduk yang lembut akan membolehkan kanak-kanak selesa bergerak.
 • Kedudukan belakang. Adalah disyorkan untuk memilih kerusi dengan sekurang-kurangnya dua jawatan. Sebaiknya ada empat daripada mereka supaya anak itu bukan sahaja boleh duduk tetapi juga berbaring.
 • Jenis kerusi. Bergantung kepada umur dan berat badan kanak-kanak, perlu memilih jenis kerusi kereta. Tempat duduk yang sesuai untuk mana-mana umur perlu diperolehi apabila kanak-kanak berusia satu tahun. Bagi bayi yang baru lahir dan kanak-kanak di bawah satu tahun, kerusi jenis ini akan menyusahkan.
 • Perlindungan dan aksesori yang boleh ditanggalkan. Bergantung kepada keadaan, mereka boleh dengan mudah diubah menjadi penutup lain atau kering dibersihkan. Bahan penutup dan lampiran di atas pada tali pinggang keledar mestilah berasal semula jadi dan tidak mempunyai pewarna tambahan, kerana ini boleh menyebabkan alahan pada kanak-kanak.
 • Kekangan kepala mesti memperbaiki leher bayi dengan baik, jika tidak, bayi akan mendapat kecederaan tulang belakang apabila bergerak.
 • Tali pinggang kerusi perlu mengambil dengan panjang margin yang panjang. Pada musim sejuk, apabila kanak-kanak memakai lebih banyak pakaian, anda memerlukan tali pinggang lebih lama daripada musim panas. Jika boleh, lebih mudah untuk membeli tempat duduk dengan pelarasan tali pinggang automatik. Biasanya ia terletak di belakang kerusi kereta dan mudah dimulakan oleh kanak-kanak.
 • Diperlukan dari penjual adanya sijil keselamatan dan kualiti. Semua model mesti lulus ujian kemalangan.

Cadangan-saranan ini telah diambil kira sepenuhnya apabila membangunkan model-jenama tempat duduk kereta Bertoni, sebab itulah mereka dipilih oleh majoriti.

Dalam video seterusnya anda akan menemui gambaran ringkas mengenai kerusi kereta Lorelli Bertoni Revo Luxe.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan