Kerusi Kereta Siger: Julat Produk

Kandungannya

Menunggang di dalam kereta dengan kanak-kanak sentiasa bertanggungjawab, kerana keselamatan penumpang kecil sentiasa berada di tempat pertama. Untuk melindungi kanak-kanak kecil dari sebarang kecederaan semasa perjalanan, kerusi khas direka. Produk ini dari setiap pengeluar mempunyai ciri tersendiri, jadi penting untuk mengetahui apa yang harus dibeli dan mengapa. Dalam hal ini, ia patut dipertimbangkan pelbagai model kerusi untuk kanak-kanak syarikat Siger.

Ciri khas

Pengilang kerusi kereta Siger dianggap sebagai salah satu produk berkualiti tinggi di pasaran untuk produk tersebut. Semua tempat duduk diperiksa oleh sistem tiga peringkat, yang tidak memberikan peluang untuk kemasukan kesilapan yang tidak sengaja, salah perhitungan atau ketidakakuratan, oleh itu kanak-kanak di kerusi sedemikian dilindungi sepenuhnya dari sebarang keadaan di jalan raya.

Satu pasukan orthopedis dan saintis kelas tertinggi bekerja pada penciptaan setiap model, yang bersama-sama membuat produk yang dikehendaki. Hasil kerjasama itu bukan hanya tempat yang selamat untuk mengangkut bayi, tetapi juga kerusi yang selesa untuknya sepanjang jalan, panjang atau pendek.

Pilihan bahan hypoallergenic, penggunaan lapisan bahan lembut untuk tali pinggang keledar - semua ini menjadikan tempat duduk kereta paling selesa, dan bayi dengan keseronokan di dalamnya bergerak dari lahir hingga remaja.

Untuk memastikan kebolehpercayaan setiap sampel, ia berulang kali diuji dan kemalangan diuji, yang membantu untuk mendapatkan produk yang lengkap dan boleh dipercayai yang direka untuk melindungi penumpang kecil dalam perjalanan. Ciri penting produk Siger adalah harga, yang jauh lebih rendah berbanding dengan jenama utama lain.

Ini adalah kerana syarikat itu menghasilkan kerusi-kerusi di Rusia, yang bermaksud tidak perlu mengangkut produk melalui kastam, membuat dokumen dan permit, dan menyelesaikan isu-isu lain. Ini mengurangkan kos setakat mana pemastautin purata sesebuah negara yang mempunyai kereta boleh membeli produk.

Pandangan

Jika tiba masanya untuk memilih kerusi kereta untuk pengguna jalan kecil, maka anda harus memberi perhatian kepada syarikat "Seager". Ini adalah jenama Rusia yang telah menghasilkan produk ini secara bebas sejak tahun 2008 dan menyesuaikannya dengan data antropometrik kanak-kanak di rantau ini. Di Eropah dan Asia, produk yang serupa mempunyai dimensi yang lebih kecil, syarikat Siger menawarkan produk yang semuanya dipikirkan dengan terperinci terkecil, termasuk ukuran yang lebih besar untuk kemudahan kanak-kanak.

Seperti mana-mana syarikat lain, Siger menjalankan ujian mandatori bagi setiap sampel. Sejak pasaran kerusi untuk bayi dalam dua ribu tahun kurang maju, pengeluar ini membuat percubaan untuk membuat analogi kerusi Eropah dan tidak kalah. Produk baru tidak lebih buruk dan menjadi dorongan untuk pengeluaran produk lain.

Siri Siger Art, yang dikeluarkan pada tahun 2014, senang dengan warna-warna terang dan penutup praktikal yang dapat dengan mudah dihapuskan dan dibasuh. Di samping itu, ia patut mempertimbangkan model lain, sebagai contoh, "Cocoon". Kerusi ini bertujuan untuk kedua-dua yang paling kecil dan kanak-kanak sehingga tujuh tahun. Berat maksimum yang boleh menahan produk tanpa kehilangan kualiti adalah 25 kg. Diletakkan kerusi sedemikian menggunakan tali pinggang kereta.

Kerusi berlengan Siger "Cocoon" adalah cara yang boleh dipercayai untuk mengangkut penumpang kecil di dalam kereta dan tidak takut untuk keselamatan, kerana sistem Isofix tegas memegang tempat duduk dengan bayi.Kehadiran ikat pinggang lima mata dengan perlindungan terhadap pembuangan tidak akan membenarkan remah-remah secara tidak sengaja atau keluar secara khusus.

Oleh itu, ciri-ciri utama kerusi boleh dipertimbangkan sebagai berikut:

 • keupayaan untuk melaraskan tali yang mana kanak-kanak itu diikat, yang penting dalam fasa pertumbuhan aktif bayi;
 • kehadiran belakang ortopedik, supaya kanak-kanak duduk dengan betul dan tidak letih;
 • di jalan raya, adalah mungkin untuk menukar kedudukan kerusi dalam enam jawatan untuk memastikan keadaan tidur dan terjaga dalam kedudukan yang selesa;
 • penekanan khusus pada perlindungan dari belakang dan di sisi untuk melindungi kepala anak sebanyak mungkin;
 • Sabuk lima mata mempunyai bahan khas untuk pita, yang dibuat di Rusia.

Kerusi kanak-kanak seterusnya yang patut disebut adalah Cosmo. Ia tergolong dalam kumpulan sejagat, anda boleh menggunakannya sejak lahir hingga 12 tahun. Dimensi optimum berat kanak-kanak adalah 9-36 kg, yang membolehkan anda melindungi sepenuhnya penumpang muda di jalan raya. Produk boleh diletakkan di sebelah pergerakan. Untuk keselesaan kanak-kanak, terdapat tiga kedudukan backrest yang membolehkan anda untuk berjaga, berehat tanpa tidur, dan tidur sepenuhnya.

Model ini tidak dilengkapi dengan sistem Isofix. Pengancing dilakukan menggunakan tali pinggang kereta. Tiada hud yang melindungi dari cahaya matahari. Dengan bantuan bahagian-bahagian yang bergerak, kerusi boleh disesuaikan dengan ketinggian kanak-kanak untuk menjadikannya lebih selesa untuk perjalanan.

Tidak kurang mendapat perhatian yang sepatutnya model "Dion" dari Siger, di mana anda boleh mengangkut kanak-kanak dari kelahiran hingga usia tujuh tahun. Berat bayi mestilah berada dalam lingkungan 0-25 kg dan tidak lebih lagi, jika tidak kerusi tidak dapat menampung tugasnya. Dalam model ini, terdapat tali pinggang tambahan yang boleh lebih selamat mengikat bayi, yang sangat penting untuk kategori bayi yang baru lahir.

Buaian untuk bayi ditetapkan untuk pergerakan, dan kanak-kanak yang lebih tua dapat duduk menghadapi jalan. Pilihan ini juga dilarang daripada sistem Isofix, jadi pengancing dilakukan dengan tali pinggang.

Berat kerusi kecil, kurang dari enam kilogram, sehingga ibu dapat dengan mudah mengatasinya. Bahagian belakang jatuh dalam tiga kedudukan, kit termasuk bantal anatomi, yang boleh digunakan sejak lahir. Tali dalam model ini juga lima mata, tetapi mereka juga memakai lapisan lembut supaya tidak mencederakan kanak-kanak. Model ini tidak mempunyai banyak penambahan dan keupayaan sebagai rakan sejawat Eropah, tetapi ia mengatasi tugas utamanya sepenuhnya, tanpa bertanya. Kos semua model Siger adalah kecil, kerana produknya adalah domestik.

Model Siger "Star" juga merupakan kerusi kereta tahan lama, di mana seorang bayi dengan berat 9 hingga 36 kg boleh menunggang. Dalam kes ini, terdapat juga tali pinggang tambahan untuk penetapan penuh penumpang muda. Isofix tidak hadir, dan kerusi itu diikat dengan tali pinggang dan dipasang ke arah perjalanan. Berat model ini sedikit lebih ringan daripada "Dione" dan hanya lima dan setengah kilogram.

Antara ciri-ciri termasuk yang berikut:

 • kehadiran pemegang, yang mana anda boleh menggerakkan kerusi;
 • penggunaan pelapik lembut pada tali pinggang;
 • pelarasan tali pinggang dalaman dan kekangan kepala;
 • datang dengan bantal anatomi;
 • diperkuat sisi yang melindungi dan menyerap kejutan.

Terdapat juga kerusi kanak-kanak "Smart" Siger, yang boleh digunakan dari tiga tahun hingga 12 tahun. Pengancing dalam kes ini juga dilakukan dengan bantuan tali pinggang, kanak-kanak menghadapi jalan. Produk ini diperbuat daripada plastik tahan lasak, yang menjadikannya mudah, dan kehadiran ortopedik belakang dan rehat kepala memberikan keselesaan maksimum produk. Untuk mengelakkan situasi yang tidak dijangka, semua kerusi dipantau dengan teliti dan sebarang kecacatan segera dihapuskan. Siger "Smart" adalah kerusi dengan kualiti perhimpunan dan bahan yang berkualiti, seperti yang dibuktikan oleh sijil keselamatan Eropah.

Untuk kemudahan penggunaan, headrest mempunyai enam kedudukan.Kerusi direka supaya kaki kanak-kanak tidak membengkak dari jalan panjang. Meliputi produk dibuat dari bahan semula jadi dan hypoallergenic yang selamat untuk semua kategori kanak-kanak. Covers boleh dikeluarkan pada bila-bila masa dan dihantar ke dobi. Ciri-ciri model adalah lekuk tangan, yang dinikmati oleh kanak-kanak yang lebih tua, serta kemungkinan transformasi menjadi penggalak.

Dari hari-hari pertama kelahiran bayi, ibu bapa berusaha untuk melakukan segala-galanya dengan kekuatannya sehingga tidak perlu apa-apa dan merasa terasa dalam apa jua keadaan. Apabila memilih kerusi kereta, pilihan paling sering jatuh pada model Nautilus. Ia sesuai untuk bayi baru lahir dan untuk kanak-kanak sehingga 18 kg, iaitu sehingga 4 tahun. Kerusi ini dilengkapi dengan tali tambahan untuk penetapan dalaman, dan dipasang pada kereta tanpa sistem Isofix, menggunakan tali pinggang kereta itu sendiri.

Memandangkan ia sepatutnya mengangkut kanak-kanak yang paling kecil dan lebih dewasa, adalah mungkin untuk meletakkan muka kerusi dan kembali ke jalan raya.

Berat produk kecil, hampir sama dengan enam kilogram. Bahagian belakang boleh diselaraskan dalam 5 kedudukan, yang membolehkan anda memilih posisi yang lebih tepat dengan lebih tepat. Anda boleh dengan mudah menyesuaikan tali pinggang dalaman dan dengan pasti mengikat mereka ke dalam serbuk, tidak takut menyebabkan ketidakselesaannya, kerana perlindungan tersebut mempunyai lapisan lembut. Terima kasih kepada pihak yang diperkuatkan, kanak-kanak itu diamanahkan dengan selamat bukan sahaja semasa gerakan mendadak, tetapi juga dalam situasi kecemasan.

Satu lagi wakil syarikat Siger ialah kerusi Perdana, di mana anda boleh menggulung kanak-kanak dari 9 hingga 36 kg, yang mudah dan menjimatkan dari segi anggaran. Produk ini adalah yang paling mudah dibentangkan, kerana beratnya tidak sampai lima kilogram. Untuk memastikan keselesaan pengguna jalan raya kecil, ada lagi barisan tambahan, dan tali menyediakan lapisan lembut, yang dikeluarkan pada usia yang lebih dewasa. Kerusi itu selesa dan serba boleh, ia mudah digunakan, ia sepenuhnya memenuhi peranannya.

Antara ciri-ciri termasuk yang berikut:

 • keupayaan untuk menyesuaikan tali dalaman, yang penting dengan perkembangan kanak-kanak yang aktif;
 • kontur bulat di tempat duduk, yang selesa ketika duduk, kaki tidak mati rasa dan tidak menekan;
 • adalah mungkin untuk mengadaptasikan tali pinggang untuk pakaian untuk sebarang musim disebabkan oleh dua kedudukan tali tengah tali pinggang keledar;
 • model menggunakan back anatom khas;
 • kehadiran tali pinggang lima mata yang memberikan perlindungan penuh untuk bayi itu, ia dibuat daripada pita khas yang dibuat di Rusia.

Wakil terakhir syarikat Siger, yang patut dibincangkan - adalah model "Drive". Ia dimaksudkan sebagai contoh sebelumnya untuk seorang anak yang beratnya berkisar antara 9 hingga 36 kg. Ciri-ciri model ini adalah reka bentuk yang cerah dan moden, yang termaktub dalam lapisan, lapisan dan tali pinggang. Anda boleh memasang kerusi dengan bantuan tali pinggang kereta, ia diletakkan di hadapan jalan raya. Terima kasih kepada tali pinggang lima mata dan sisi yang diperkuatkan, bayi tidak dalam bahaya memandu walaupun untuk jarak yang sangat panjang.

Model ini mempunyai versi belakang yang lebih baik, yang memberikan penumpuan standard yang lebih dipercayai. Untuk mewujudkan keselesaan maksimum untuk kanak-kanak, hanya bahan berkualiti tinggi dan hipoallergenik untuk penutup jahitan digunakan dalam pengeluaran, yang, lebih-lebih lagi, mempunyai struktur berliang yang tidak membenarkan serbuk keringat. Masa yang baik dalam prestasi produk ini adalah reka bentuknya. Warna dan lukisan yang menarik membezakannya dari barisan syarikat, dan kualiti kekal, seperti dahulu, pada ketinggian dengan kos produk yang mencukupi.

Manual arahan

Bagi ibu bapa yang merancang untuk membeli kerusi kereta buat kali pertama, maklumat tentang bagaimana ia boleh dipasang di dalam kereta supaya segala-galanya betul akan menjadi relevan, kerana keselamatan kanak-kanak bergantung kepadanya. Terdapat dua jenis asas pengancing: penggunaan tali pinggang dan sistem Isofix. Untuk memahami ciri-ciri setiap jenis, adalah berbaloi untuk menerimanya dengan lebih terperinci.

 • Untuk meletakkan tempat untuk kanak-kanak di dalam kereta menggunakan tali pinggang, anda perlu mengetahui panjangnya, serta dimensi kerusi dan kerusi. Ia perlu untuk mengira sama ada ia sesuai di dalam kereta. Panjang tali pinggang sangat penting untuk buaian, kerana dengan itu, ia diikat hampir sepanjang seluruh perimeter. Tempat duduk kanak-kanak itu diikat dengan mengikat tali pinggang melalui alur yang dibuat khusus untuk mengikat, anda perlu menyesuaikan ketegangan supaya kerusi kereta untuk bayi tidak goyah. Jika tali pinggang itu longgar, simpulan gelung boleh dibuat di atasnya untuk mengurangkan panjang keseluruhannya.

Adalah lebih baik menggunakan pengapit, tetapi mereka tidak selalu di dalam set mesin, tetapi terdapat kerusi kereta. Ia adalah mungkin untuk menetapkan tempat untuk kanak-kanak kedua-dua belakang dan orang ke arah perjalanan; tali pinggang akan menghadapi kedua-dua tugas tanpa masalah.

 • Jika kereta dilengkapi dengan sistem Isofix, maka akan lebih mudah untuk meletakkan tempat duduk dan keselamatan akan sedikit lebih tinggi. Di tempat duduk kereta ada pemandu, di mana akhirnya terdapat kunci. Mereka perlu dimasukkan ke dalam alur khas pada tempat duduk dewasa, yang terletak di pangkalan belakang. Panduan perlu dibawa lebih dekat ke alur dan merebutnya. Sebaik sahaja terdapat klik ciri, kerusi itu boleh dianggap dipasang. Untuk mengeluarkan keseluruhan struktur, anda hanya perlu membuka kunci kunci.

Adalah penting untuk mengetahui bahawa kanak-kanak yang beratnya melebihi 15 kg mesti diikat bukan sahaja oleh tali dalaman kerusi kereta, tetapi juga oleh tali kereta itu sendiri. Selalunya, penyambung di bawah panduan terletak di sebelah kanan dan kiri kerusi belakang, tetapi kadang-kadang terdapat variasi.

Sebelum meneruskan dengan pemasangan kerusi, anda perlu membiasakan diri dengan ciri-ciri kereta dalam aspek ini, yang akan membantu anda memilih kerusi kereta yang betul dan mudah memasangnya.

Dalam kes penggunaan ruang kanak-kanak yang kerap di dalam kereta, tempat-tempat yang cukup lama akan muncul pada penutup yang perlu dikeluarkan. Untuk mengeluarkan penutup, anda perlu membuka kerusi dan menghantar semua bahagian tekstil yang boleh ditanggalkan untuk dibasuh. Sebagai peraturan, bahan itu dibersihkan dengan baik, selepas itu produk kelihatan seperti baru. Setelah dibasuh dan dikeringkan semua penutup, anda perlu memasang kerusi kereta dan memasang semula di dalam kereta, memeriksa semua lampiran dan tetapan untuk ketinggian dan berat badan kanak-kanak.

Ulasan

Setiap pengeluar cuba membuat jenamanya dikenali dan popular untuk mendapatkan kredibiliti dan mempunyai jualan yang stabil. Bagi jenama Siger, maka kualitinya akan dikatakan terbaik untuk ulasan pelanggan. Menilai kualiti dan ciri-ciri lain dari model "Drive" Siger, momen seperti itu disebut sebagai:

 • kemudahan pemasangan di dalam kereta;
 • kehadiran tali pinggang utama;
 • kerusi yang lembut dan selesa untuk kanak-kanak berumur yang berbeza;
 • boleh digunakan sebagai kerusi kereta untuk bayi dengan penekanan tempat duduk dengan menggunakan tali pinggang keledar; untuk kanak-kanak yang lebih tua, tali kereta itu sendiri, dan semasa remaja penaik dapat dibuat.

Model Siger "Prime" juga mendapati kekasihnya, ia mencatatkan ciri-ciri seperti:

 • hayat perkhidmatan yang panjang;
 • sesuai untuk kanak-kanak sehingga 36 kg;
 • kehadiran tab untuk kanak-kanak kecil;
 • sandaran ortopedik yang selesa bentuk moden, yang menjadikannya mudah untuk memasang kerusi dengan tali pinggang;
 • tempat duduk mempunyai bentuk bulat yang selesa untuk kaki bayi;
 • kos rendah;
 • ketersediaan semua sijil;
 • ujian kemalangan.

Pilihan Siger "Nautilus" mempunyai ulasan seperti:

 • kemudahan penggunaan untuk kanak-kanak dari lahir hingga 4 tahun;
 • berpakaian dengan ikat pinggang;
 • belakang mempunyai tiga kedudukan;
 • Kelemahannya adalah untuk menyerlahkan sudut yang besar dalam kedudukan terdedah, yang menyusahkan bayi baru lahir.

Dalam model Siger "Cosmo" terdapat ciri-ciri seperti:

 • harga yang berpatutan;
 • hayat perkhidmatan yang panjang;
 • model yang direka untuk kanak-kanak dari 1 tahun hingga 12 tahun;
 • pelbagai warna;
 • terdapat pelarasan belakang dan ketegangan kepala;
 • belakang ortopedik;
 • keselesaan kanak-kanak dalam sebarang perjalanan.

Ulasan hampir semua ibu bapa adalah positif. Mereka perhatikan kebolehpercayaan produk, kebolehgunaan dan reka bentuk, yang boleh dipilih mengikut budi bicaranya.Terima kasih kepada pelbagai model, anda boleh membeli kerusi kereta untuk kedua-dua bayi yang baru lahir dan membeli tempat duduk yang akan berlangsung hampir 12 tahun untuk seorang kanak-kanak.

Ketidaksuburan, kualiti, dan harga yang berpatutan menjadikan jenama Siger popular dan disayangi oleh banyak keluarga.

Dalam video seterusnya anda akan mendapati arahan untuk memasang kerusi kereta bayi Siger "Cosmo".

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan