Ciri-ciri dan jenis kerusi kereta Graco

Kandungannya

Sebaik sahaja bayi muncul dalam keluarga, banyak masalah timbul dengan segera. Salah seorang daripada mereka adalah penyelesaian persoalan bagaimana melindungi anak anda jika ada keperluan untuk membawanya bersama anda dalam perjalanan dengan kereta. Selesaikan isu ini kerusi kereta. Ramai ibu bapa memperhatikan produk Graco, kerana ia mempunyai ciri-ciri dan kualiti yang sangat baik.

Ciri khas

Terdapat banyak tawaran untuk penjualan kerusi kereta dari pelbagai pengeluar. Model termurah menghasilkan China. Kerusi kereta yang diketuai menghasilkan kebimbangan yang terkenal di dunia yang mempunyai reputasi yang kukuh. Kedai-kedai mempunyai banyak kerusi kereta dari pengeluar yang berbeza, yang berbeza dalam fungsi, reka bentuk yang berbeza. Jenama Graco telah lama mendapat kredibiliti di kalangan pelanggannya kerana pemilihannya yang besar, kualiti yang sangat baik dan harga yang berpatutan.

Tempat duduk kereta Graco mempunyai ciri-ciri dan ciri khas.

 • Kerusi jenama Graco memenuhi keperluan kualiti dan keselamatan. Mereka mematuhi piawaian ECE R44 / 03. Semua sekatan Graco sentiasa diperiksa untuk Extreme - Suhu Dalaman Kereta. Hasil kajian dan ujian setiap tahun memberi hasil yang baik.
 • Kerusi kereta Graco mempunyai bingkai yang kukuh dan kuat. Mereka menyediakan perlindungan kesan sampingan tambahan.
 • Pemasangan kerusi kanak-kanak pelindung di dalam kereta dijalankan mengikut peraturan untuk mengangkut kanak-kanak.
 • Kilang pembuatan di semua kerusi menetapkan pelarasan pelbagai tahap sandaran. Model yang berbeza mempunyai tahap yang berbeza. Sudut kecenderungan kerusi disesuaikan dengan satu sentuhan butang.
 • Semua model jenama Graco dilengkapi dengan sekatan kepala, kedudukannya boleh berubah dengan cepat bergantung kepada keadaan yang diperlukan.
 • Pengeluar Graco telah menyediakan tempat duduk kereta untuk kanak-kanak di bawah umur 4 tahun yang sangat selesa tali pinggang keledar dalam mata lima tahun yang menjaga kanak-kanak di dalam kerusi. Sabuk ini semasa perjalanan dengan kereta memberikan perlindungan tambahan.
 • Bagi pengangkutan kanak-kanak di kerusi kereta, pengeluar menyediakan fungsi mandatori untuk menyesuaikan ketinggian sandaran bergantung pada ketinggian kanak-kanak. Model kereta Graco yang berbeza dilengkapi dengan bilangan pelarasan ketinggian belakang yang berbeza.
 • Untuk melindungi kanak-kanak daripada keadaan yang tidak dijangka di jalan raya, yang umurnya berumur 7 hingga 12 tahun, tali pinggang automotif tetap digunakan.
 • Bagi pengangkutan kanak-kanak dari 4 hingga 12 tahun jenama tempat duduk kereta Graco yang disediakan untuk kehadiran tali pinggang tali atas penutup. Terdapat fungsi yang sangat mudah untuk melepaskan belakang, yang berguna untuk kanak-kanak yang besar.
 • Sarung yang boleh tanggal yang diperbuat daripada kain tahan haus yang berkualiti tinggi, sangat menyenangkan untuk disentuh. Sekiranya perlu, penutupnya sangat mudah dikeluarkan.

Pencucian dilakukan dalam mod "halus" pada suhu + 30 º C. Basuh berulang tidak menjejaskan penampilan dan kualiti kain.

 • Untuk kemudahan kanak-kanak di kerusi, tangan plastik boleh laras disediakan.
 • Penambahan yang bagus adalah kehadiran satu atau dua sokongan untuk botol atau gelas.

Syarikat Graco dalam pelaksanaan kerusi kereta mereka termasuk salah satu daripada dua jenis sistem pengetatan moden ke kerusi kereta.

 • Isofix Ia adalah satu set kunci khas yang dipasang pada pelari yang ditarik balik, dengan kerusi kereta dipasang melalui engsel logam ke badan kereta. Kelebihan Isofix ialah semua elemen strukturnya tidak membenarkan pemasangan kerusi kereta yang salah.
 • Sistem pemasangan Selak mewakili kunci yang mengikat pada tali pinggang yang kuat. Gunung ini tidak membenarkan anda memindahkan kerusi kanak-kanak, dan oleh itu kanak-kanak, getaran yang tidak perlu, yang datang dari kereta semasa memandu. Gunung latch membolehkan anda dengan cepat memasang kerusi.

Faedah

Memandangkan ulasan pelanggan, perlu diingat kelebihan kelebihan tempat duduk kereta Graco:

 • pergerakan kanak-kanak yang selamat dan selesa;
 • fleksibiliti terletak pada hakikat bahawa kebanyakan model direka supaya tidak perlu untuk mendapatkan kerusi bagi setiap kategori umur, beberapa model menggabungkan dua kumpulan umur; pembeli sangat berterima kasih kepada pengilang bahawa dia mencipta model seperti yang dapat digunakan dari kelahiran seorang anak kepada remaja, yang menyelamatkan anggaran keluarga;
 • semua model kerusi mempunyai reka bentuk bingkai yang kukuh;
 • tali pinggang keledar dalam lima mata selesa, mereka direka untuk menjaga kanak-kanak di dalam tempat duduk sehingga 4 tahun; mereka memastikan keselesaan kanak-kanak dan perlindungan tambahan ketika melakukan perjalanan;
 • tempat duduk ini dilengkapi dengan sistem pemasangan kerusi kereta Isofix atau Latch yang mudah;
 • harga yang berpatutan.

Kelemahan

Jika kita bercakap tentang kelemahan produk Graco, maka setiap model perlu dipertimbangkan secara berasingan. Menurut pembeli, kelemahan kerusi kereta Trilogic dan Junior Disney adalah pengeluar menyediakan pemasangan kerusi di dalam kereta hanya dengan bantuan tali pinggang kereta standard. Kaedah pemasangan kerusi di dalam kereta adalah kurang dipercayai, penyelesaian terbaik adalah sistem Isofix dan Latch yang disediakan dalam model lain.

Menggulung laman web kedai dalam talian untuk mencari pendapat negatif tentang pelanggan dan kekurangan kerusi kereta Graco, perlu diingat bahawa ibu bapa mengadu mengenai masalah penting dalam reka bentuk dan fungsi produk Graco.

Graco trilogic
Graco junior disney

Model

Untuk memilih kerusi kereta yang betul dari jenama Graco, ia lebih berharga daripada model yang paling popular.

 • Kerusi kereta Nautilus ia bertujuan untuk kanak-kanak yang sangat muda yang telah mencapai umur 9 bulan, dan untuk kanak-kanak berumur 12 tahun, yang berat maksimum tidak melebihi 36 kg. Headrest volumetrik dengan memasukkan busa tambahan disediakan di kerusi, dengan cara ini perlindungan tambahan dibuat terhadap brek secara tiba-tiba mungkin. Di bawah lekapan adalah dua poket untuk perkara dan mainan yang diperlukan oleh kanak-kanak.
 • Car Seat 4Ever All-in-1 Kylie Ia universal kerana ia sesuai untuk kanak-kanak dari kelahiran hingga 12 tahun, manakala semua bayi tidak boleh melebihi 36 kg. Ia mempunyai mekanisme pelarasan backrest yang selesa dalam 6 kedudukan yang berbeza. Keselesaan tambahan disediakan oleh bantal anatomi yang termasuk dalam pakej. Model ini mempunyai 10 kedudukan untuk menyesuaikan ketinggian kepala.
 • Kereta tempat duduk Junior Maxi Plus Disney bertujuan untuk kanak-kanak dari 4 hingga 12 tahun. Di dalam syarikat watak Disney, kanak-kanak berusia 7 tahun yang beratnya 15 kg dan remaja berusia 12 tahun yang beratnya sehingga 36 kg akan sangat sesuai dan merasa selesa. Kerusi ini mempunyai pendirian untuk kacamata dan makanan ringan. Di bahagian bawah tempat duduk kereta Graco Junior Disney terdapat titik-titik merah yang jelas menunjukkan bagaimana tidak membuat kesilapan dan dipasang dengan betul tempat duduk. Di kerusi kerusi adalah watak kartun dari Disney. Seorang kanak-kanak, melihat gambar-gambar yang jelas dan watak-watak kartun yang sangat disayangi, pasti akan gembira.

Tetapi apabila membeli, adalah perlu untuk memberi perhatian bukan sahaja kepada reka bentuk, tetapi juga untuk kebolehpercayaan dan keselamatan, yang akan membenarkan pilihan.

 • Cameron Car Seat 4Ever All-in-1 sesuai untuk kedua-dua bayi yang baru lahir dan kanak-kanak sehingga 12 tahun. Dalam kerusi itu, seorang anak berusia 7 tahun dan seorang remaja berusia 12 tahun yang beratnya sehingga 36 kg juga akan berasa hebat. Pengilang telah menyediakan model ini dengan mekanisme mudah untuk menyesuaikan belakang, untuk pemasangannya dalam 6 kedudukan yang berbeza. Dan juga terdapat 10 jawatan untuk menetapkan ketinggian penahan kepala, yang boleh diubah bergantung pada ketinggian kanak-kanak. Terdapat dua pemegang untuk botol atau kaca.
 • Kerusi kereta trilogik ia bertujuan untuk kanak-kanak kecil yang telah mencapai umur 4 tahun, dan untuk remaja sehingga 12 tahun, yang berat maksimum tidak melebihi 36 kg. Terdapat tiga kedudukan untuk menyesuaikan sandaran. Terdapat dua buah coaster untuk botol atau kaca.
 • Seat Kereta Kanak-kanak Duduk Seat sesuai untuk kanak-kanak yang baru dilahirkan, dan untuk kanak-kanak berumur 3 tahun, yang berat maksimum tidak melebihi 9 kg. Kerusi kereta ini dilengkapi dengan mekanisme mudah untuk menyesuaikan backrest, yang boleh diubah dalam lima kedudukan yang berbeza. Kit termasuk bantal boleh tanggal dan pendirian mudah alih untuk kacamata dan makanan ringan.
 • Kerusi Kereta Aluminium Milestone yang dimaksudkan untuk kanak-kanak dari kelahiran hingga 12 tahun, tetapi berat anak tidak boleh melebihi lebih daripada 36 kg. Dalam reka bentuk kerusi mempunyai ruang yang sangat mudah untuk menyimpan tali pinggang. Kerusi itu mempunyai 10 kedudukan untuk menyesuaikan ketinggian kepala pengekangan, yang diset semula ketika kanak-kanak tumbuh. Terdapat empat posisi belakang belakang. Adalah mungkin untuk meletakkan kanak-kanak itu tidur dengan lekapan, bahagian belakang sepenuhnya diturunkan ke dalam kedudukan mendatar. Kerusi ini dilengkapi dengan dua gelongsor sokongan untuk botol atau kaca.
 • Pastikan Kerusi Kereta Arang bertujuan untuk kanak-kanak dari 4 tahun hingga 12 tahun. Berat maksimum kanak-kanak tidak boleh melebihi 36 kg. Model ini mempunyai lima kedudukan untuk menukar ketinggian kepala. Kerusi ini dilengkapi dengan dua gelongsor sokongan untuk botol atau kaca.

Manual arahan

Mana-mana sekatan, termasuk kerusi kereta kanak-kanak, mesti mematuhi syarat-syarat sijil ECE R44 / 03 dengan ketat. Sijil ini menyediakan standard seragam yang berkualiti dan keselamatan yang diperlukan untuk kerusi kereta. Semua pengeluar mesti mematuhi peraturan yang ditetapkan dengan tegas.

Sijil ini memberikan penerangan penuh tentang semua elemen struktur mungkin kerusi kereta, mengenal pasti semua ciri teknikal yang diperlukan bagi sekatan-sekatan itu, dan meletakkan keperluan yang jelas untuk proses persediaan dan ujian. Di kerusi kereta rangkaian runcit dan avtolyulki mendapat hanya selepas lulus satu persijilan.

Bagi pembeli, sijil menjamin ketersediaan arahan terperinci untuk penggunaan kerusi kereta kanak-kanak. Dia adalah penjamin mempunyai set lengkap. Semua bahagian kerusi kereta, yang menerima sijil sesuai dengan keperluan kualiti produk, dijamin mempunyai ketahanan terhadap kakisan, tidak takut perubahan suhu tiba-tiba, dicirikan oleh ketahanan dan rintangan debu.

Apabila memilih kerusi kereta hendaklah menyemak ketersediaan sijil. Oleh itu, anda boleh melindungi anak anda dari kemungkinan masalah.

Ujian kemalangan

Sebagai sebahagian daripada ujian, kerusi kereta kanak-kanak dikehendaki menjalani ujian kemalangan untuk memastikan bahawa keselamatan dan kualiti sekatan diperiksa. Ujian kemalangan kerusi kereta dilakukan oleh kelab ujian Jerman yang berwibawa ADAC.

Tugas kelab itu adalah melakukan ujian untuk menentukan tahap keselamatan semua sekatan yang dibuat oleh pengilang. Untuk ujian kemalangan, satu set ujian dibangunkan dan diluluskan, yang dijalankan dalam beberapa peringkat mengikut kriteria seperti:

 • keselamatan;
 • kebolehgunaan;
 • keadaan yang selesa;
 • pematuhan dengan keadaan persekitaran.

Ujian-ujian ini mendedahkan pematuhan keselamatan sekatan, serta keselamatan kaedah memasang kerusi di dalam kereta.Menurut keputusan ujian, jumlah tahunan diringkaskan dan penarafan pengeluar kereta kanak-kanak terbaik dibuat. Ujian menentukan kerusi kereta terbaik tahun ini mengikut kriteria yang diluluskan. Keputusan ujian membolehkan kami menilai semua kelemahan dan kelebihan yang perlu diketahui oleh pembeli apabila membeli kerusi kereta.

Kerusi kereta kanak-kanak Graco adalah kecemasan yang diuji setiap tahun oleh kelab ujian ADAC dan sentiasa menunjukkan hasil yang baik.

Untuk maklumat lanjut mengenai kerusi kereta Graco, lihat video berikut.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan