Penerangan dan jenis kerusi kereta Romer

Kandungannya

Kehidupan kanak-kanak tidak ternilai. Orang dewasa berusaha untuk melindungi kanak-kanak sebanyak mungkin dari kecederaan dan kerosakan. Kepada kerusi kereta pilihan ibu bapa moden sesuai dengan teliti, yang tidak menghairankan. Kerusi kereta sekiranya berlaku kemalangan atau kecemasan brek melindungi anak dari kecederaan serius.

Ciri khas

Pasaran menawarkan pelbagai kerusi kereta untuk apa-apa belanjawan dan sebarang konfigurasi. Malangnya, tidak semua pengeluar bertanggungjawab terhadap kerja mereka. Mereka menghasilkan kerusi yang tidak memenuhi tahap keselamatan yang betul. Jika keselamatan kanak-kanak datang terlebih dahulu, maka anda harus mempertimbangkan produk hanya dari pengeluar Eropah yang terbukti. Pengeluar ini tanpa hati nurani boleh dihitung syarikat Romer Jerman.

Pada awal tiga puluhan abad yang lalu, sejarah jenama ini bermula. Pada mulanya, syarikat itu khusus hanya dalam pembebasan kereta bayi. Walaupun begitu, pencipta syarikat dan inspirasi ideologi Richard Romer mula merancang dan meningkatkan ikat tiga titik. Produknya menjadi popular. Dan tidak lama lagi di Jerman mengharamkan pembebasan kereta yang tidak dilengkapi dengan tali pinggang keledar. Oleh itu, pada penghujung tahun enam puluhan, syarikat itu telah mengalihkan semula pengeluaran kerusi kereta untuk kanak-kanak.

Kerusi kereta pertama, yang dikeluarkan oleh Romer, tidak bersiri. Ini adalah contoh percubaan. Di rak kerusi kereta untuk kanak-kanak tiba hanya selepas beberapa tahun. Dan segera membuat percikan. Pembeli mempunyai keinginan kerusi Jerman dengan meja oren terang.

  Kejayaan baru dalam sejarah syarikat adalah persatuan dengan jenama Inggeris yang tidak kurang terkenal. Britax juga telah membangunkan sistem keselamatan untuk orang dewasa dan kanak-kanak, serta menghasilkan stesen kelas pertama. Kesatuan ini berlaku pada akhir tahun tujuh puluhan. Sejak itu, syarikat itu telah menjalankan penyelidikan dalam bidang keselamatan automotif. Beliau adalah orang pertama yang memperkenalkan teknologi inovatif, dan dari masa ke masa ia menjadi pemimpin global yang diiktiraf dalam penciptaan kerusi kereta kanak-kanak.

  Dari sebuah syarikat Eropah, ia menjadi sebuah syarikat transnasional dengan pejabat di Sweden, Finland, Hong Kong dan Australia. Pejabat-pejabat utama syarikat itu terletak di Britain dan Jerman. Terdapat juga makmal dan pusat ujian di mana pelbagai keadaan kecemasan disimulasikan dan keselamatan kerusi kereta dinilai. Terima kasih kepada data yang diperoleh, syarikat itu mewujudkan kerusi ergonomik dengan tahap keselamatan yang tinggi.

  Kebaikan dan keburukan

  Romer adalah pengeluar keselamatan kanak-kanak global yang terkenal. Syarikat itu menghasilkan kerusi kereta untuk semua kategori kanak-kanak. Di kerusi jenama ini selesa untuk bayi dan lima belas tahun. Terima kasih kepada penyelidikan berterusan dan pengenalan teknologi moden, produk syarikat berada dalam permintaan di pasaran. Kelebihan utama kerusi kereta dari pengeluar ini adalah seperti berikut:

  • ergonomi tinggi;
  • tahap keselamatan maksimum;
  • penggunaan bahan moden;
  • penggunaan bahan yang mudah dibersihkan;
  • kemudahan pemasangan dan kebolehan mengawal belakang dan tempat duduk.

  Kelemahannya hanya kos yang agak tinggi, yang bagaimanapun, dibenarkan oleh kualiti yang tinggi. Sesetengah pemilik kerusi kereta ini tidak menyukai kekurangan tapak kaki. Bayi kotor kasut kerusi kereta kotor.

  Jenis reka bentuk

  Pengilang menghasilkan kerusi kereta kanak-kanak, sepadan dengan usia tertentu.Kanak-kanak tumbuh, jadi kerusi kereta tidak boleh universal dari kelahiran hingga dewasa. Kerusi berlengan dengan tanda "0" dimaksudkan untuk pengangkutan bayi. Berat maksimum seorang kanak-kanak yang diangkut di kerusi ialah 10 kg. Secara purata, peranti kereta ini membawa kanak-kanak sehingga enam bulan. Secara kebetulan, mereka menyerupai buaian dan dipasang di dalam kereta hanya menghadap ke tempat duduk.

  Kumpulan "0+" lebih popular di kalangan pemilik kereta. Di kerusi ini anda boleh membawa kanak-kanak dari lahir hingga 1 tahun. Semua tempat duduk dikelaskan mengikut berat anak. Kumpulan "0+" sesuai untuk kanak-kanak yang beratnya dari sifar hingga tiga belas kilogram. Kerusi dipasang dengan tegas ke arah perjalanan. Kelebihan kerusi ini adalah keupayaan untuk membawa bayi baru lahir, yang sangat mudah ketika anak tidur.

  Bagi kanak-kanak berusia satu tahun adalah kumpulan kerusi yang sesuai "1". Mereka direka untuk kanak-kanak yang beratnya 9-18 kilogram dan sesuai untuk bayi dari 9 bulan hingga 4 tahun. Kerusi kereta mempunyai arah perjalanan dan boleh dipasang pada kenderaan khas. Kursi dalam kategori ini dilengkapi dengan tali pinggang keledar yang boleh dipercayai. Tali lima mata pasti dapat melindungi kanak-kanak daripada kecederaan. Daripada tali pinggang lima mata, beberapa model kerusi dilengkapi dengan meja keselamatan.

  Kanak-kanak pada usia ini tidur sangat kerap, untuk kemudahan penumpang kecil, kerusi kumpulan ini bersandar hampir ke kedudukan mendatar.

  Bagi kanak-kanak berusia 3 hingga 7 tahun adalah kerusi dengan klasifikasi "2". Penggredan mengikut berat - dari 15 hingga 25 kilogram. Kursi boleh dipasang menggunakan tali pinggang kenderaan standard, serta menggunakan peranti pengekalan Isofix khas. Kumpulan seterusnya kerusi "3" tidak lagi menjadi tempat duduk penuh, tetapi bangku empuk tambahan, untuk membetulkan kanak-kanak dengan tali pinggang keledar biasa. Booster direka untuk kanak-kanak sehingga 12 tahun. Tiada jawatan tidur atau tali pinggang tambahan dalam kumpulan kerusi ini.

  Sekiranya anda membeli kerusi kumpulan tertentu apabila kanak-kanak membesar, maka anda boleh patah. Oleh itu, pengeluar menghasilkan kerusi yang sesuai untuk beberapa kumpulan. Kerusi sedemikian mempunyai jenis berikut:

  • 0+/1 - untuk kanak-kanak 0-13 kg;
  • 2/3 - sesuai untuk kanak-kanak yang beratnya 15-36 kg;
  • 1/2/3 - untuk kanak-kanak dari 9 hingga 36 kg.

  Model teratas

  Kelahiran bayi adalah satu peristiwa penting yang mana mereka bersedia. Ibu bapa dengan kecanduan memilih mas kahwin untuk bayi, katil bayi dan anak domba. Tetapi ramai ibu bapa percaya bahawa kerusi kereta bayi tidak diperlukan untuk bayi baru lahir. Bayi itu lebih selesa di tangan ibu, dan di kerusi kanak-kanak itu tidak mengambil kedudukan fisiologi, yang merosakkan tulang belakangnya. Ini pada asasnya salah.

  Ujian kemalangan menunjukkan bahawa dengan brek secara tiba-tiba, seorang dewasa tidak boleh memegang kanak-kanak. Kanak-kanak boleh mengalami kecederaan yang serius, dan dalam situasi kritikal, walaupun keluar dari tingkap. Pengeluar kerusi kereta sedang meneliti. Setiap tahun mereka membuat kerusi bukan sahaja dengan peningkatan keselamatan, tetapi juga yang paling ergonomik. Kerusi kereta berkualiti tinggi tidak merosakkan tulang belakang bayi yang rapuh, tetapi melindunginya dari beban yang berlebihan.

  Antara kerusi kumpulan "0" bayi pengangkut Romer Baby-Safe sangat popular. Kerusi kereta ini mempunyai tahap perlindungan yang baik, ia selesa untuk bayi kerana kehadiran pelapis lembut khas. Panel sisi protruding melindungi daripada kerosakan kesan sampingan. Buaian dipasang terhadap stroke apabila dipasang di tempat duduk depan, beg udara mesti dimatikan.

  Seorang kanak-kanak tidur boleh diambil dari kereta tanpa mengganggu dia terima kasih kepada pemegang mudah. Puncak laras melindungi bayi yang baru lahir dari matahari. Sekiranya dikehendaki, menggunakan buaian penyesuai boleh dipasang di pangkal kereta dorong Britax.

  Kerusi kereta i-Size Selamat Kereta Kereta inovatif mempunyai markah yang sangat tinggi dalam penarafan ADAC. Pembawa kereta ini memenuhi keperluan keselamatan yang paling terkini, khususnya, ECE R129. Liner khas bukan sahaja memberi kesan anatomi yang tepat pada payudara, tetapi juga melembutkan daya impak. Bantal khas melindungi terhadap kesan sampingan.Sistem shockproof Sict mengurangkan daya impak beberapa kali, masing-masing, risiko kecederaan kepada kanak-kanak dikurangkan dengan ketara.

  Puncak yang melindungi dari cahaya matahari cerah mempunyai tahap perlindungan 50+. Belang lima titik moden boleh laras dengan satu tangan. Buaian boleh dibawa terima kasih kepada pemegang laras, penyesuai terbina dalam membolehkan anda memasangnya di pangkal kereta dorong. Keselamatan maksimum dijamin oleh kerusi, yang dipasang oleh sistem Isofix. Untuk ini, buaian dipasang pada pangkalan khas yang diperbuat daripada plastik berkualiti tinggi. Pangkalan ini mempunyai penekanan tambahan di lantai, dalam mana-mana situasi yang buruk avtolyulka melindungi bayi. Pemegang Isofix membaiki buaian dengan tegas.

  Pakar Romer menjalankan aktiviti penyelidikan yang berterusan, sentiasa memperkenalkan teknologi terkini. Oleh itu, dalam perlindungan Bayi-Aman Plus SHR II sistem perlindungan sampingan yang unik diperkenalkan. Ini adalah peranti sampingan D-SIP yang dipatenkan. Dalam hal kesan sampingan, alat ini memadamkan kekuatannya, mengembalikan impuls kembali ke pintu, seluruh tenaga dipadamkan oleh badan, yang terbuat dari bahan menyerap tenaga tahan lama.

  Pemegang bukan sahaja peranti untuk membawa bayi, tetapi juga penguat untuk badan kerusi.

  Bagi pembeli yang ingin membeli kerusi kereta, di mana bayi akan pergi selama beberapa tahun, anda perlu memberi perhatian kepada kerusi kereta Kelas Pertama Britax-Romer. Ia boleh digunakan dengan segera selepas kelahiran bayi dan sehingga 3.5-4 tahun. Bayi di kerusi ini diangkut hanya menghadap kerusi, iaitu, terhadap arah perjalanan. Apabila kanak-kanak mencapai berat badan sebanyak 9 kilogram, ia boleh ditanam di kerusi sambil bergerak. Biasanya, bayi ditransplantasikan apabila berumur setahun. Di belakang laras adalah jaminan perjalanan yang aman dengan kedua bayi tidur dan terjaga.

  Untuk melindungi tulang belakang bayi yang rapuh, kerusi kereta dilengkapi dengan memasukkan khusus, yang memastikan kedudukan bayi yang ergonomik semasa pergerakan. Sabuk dilengkapi dengan sistem khas yang membolehkan anda menentukan ketegangan tali pinggang yang betul. Pad pada mekanisme pengekalan lima mata dicipta bukan sahaja untuk keselesaan penumpang kecil, tetapi juga bertindak sebagai insurans tambahan sekiranya berlaku kesan frontal. Bahagian depan yang mendalam melindungi terhadap mengetuk di pintu dan fender kereta. Penutup dikeluarkan dengan satu pergerakan tangan, ia boleh dibasuh dalam mod manual dalam mesin basuh. Pemilihan warna yang besar membolehkan anda memilih pilihan terbaik, bergantung pada pilihan peribadi.

  Apabila pengangkut bayi tidak lagi diperlukan, anda perlu melihat ketua Britax-Romer Trifix. Membeli itu, anda boleh yakin dengan perlindungan maksimum bayi. Ujian kemalangan menunjukkan bahawa dengan kesan frontal yang kuat, kerusi kereta boleh terputus dari sistem lampiran Isofix. Dengan kerusi ini, ini tidak akan berlaku, kerana ia diperbaiki dengan sabuk penambat. Bahagian dalam yang lembut melindungi dari kesan sampingan, penahan kepala yang luas memberikan perlindungan yang boleh dipercayai dari leher dan kepala kanak-kanak dari kerosakan.

  Selama empat tahun, tempat duduk kereta Romer Dualfix I-Size dengan pasti akan melindungi anak itu. Di kerusi ini, kanak-kanak akan mengembara jauh di pedalaman, dan ibu bapa mereka akan menghargai kemudahan bayi berkerut. Ia dilengkapi dengan sistem berputar yang berputar di sekitar paksinya, yang membolehkan anda menetapkannya dalam arah perjalanan, dan menentangnya. Di samping itu, kanak-kanak lebih mudah dipakai. Kelebihan tambahan kerusi ini boleh dikaitkan, dan reka bentuk yang unik dalam gaya bandar. Pewarna Cosmos Black akan sesuai dengan mana-mana salon.

  Bayi itu pasti akan selesa, kerana kerusi itu dilengkapi dengan keupayaan untuk menyesuaikan kedudukan backrest tersebut. Dua belas jawatan mempunyai tahap kecenderungan berlainan, termasuk mendatar sepenuhnya untuk bayi baru lahir. Pengilang mengambil kira perkembangan pesat kanak-kanak, jadi terdapat ruang kaki yang cukup di kerusi, kanak-kanak yang lebih muda tidak akan berehat di belakang kerusi di depan. Kerusi kereta ini telah menerima penilaian ADAC yang tinggi. Ini bermakna bahawa dalam apa-apa jenis mogok, kanak-kanak akan tetap selamat dan kukuh.

  Britax King II adalah kerusi yang sempurna untuk bayi dari 9 bulan. Ia tergolong dalam kumpulan "2" dan mempunyai penilaian ADAC yang tinggi (2.5 / baik). Kerusi ini menggunakan sistem penegangan tali pinggang yang inovatif (ATS). Sekarang anda tidak perlu bimbang sama ada kanak-kanak itu diikat dengan selamat.

  Sekiranya tali pinggang ditegakkan dengan betul, bunyi bip akan berbunyi. Jika ketegangan dalam proses pergerakan berubah, amaran akan berbunyi. Tempat duduk kereta ditetapkan dengan tali pinggang kereta.

  Model kumpulan "1" SafeFix Plus dilengkapi dengan penekanan tambahan di lantai, yang melindungi kerusi daripada beralih. Ia akan sesuai dengan keluarga-keluarga di mana perlu untuk menyusun kerusi kereta dari kereta ke kereta. Ia juga boleh dipasang di dalam kereta tanpa gunung Isofix. Dalam kes ini, penekanan pada lantai akan menyediakan tahap keselamatan tambahan.

  Semua perkembangan terkini telah diperkenalkan ke kerusi kereta dari "1" kumpulan Trifix i-Size. Belakang lipat menyediakan anak dengan tingkat keselesaan yang tepat. Perjalanan panjang di kerusi ini - ia adalah keseronokan, kerana kanak-kanak boleh tidur dengan selesa atau melihat pemandangan luar jendela dalam kedudukan yang selesa. Kerusi segmen premium dilengkapi dengan tambahan gunung. Tali sauh melindungi terhadap tip. Sekalipun ia tidak dapat dibongkar dari Isofix, tali pinggang utama akan memegangnya.

  Reka bentuk ketahanan kepala dan sistem perlindungan sampingan Sict melindungi terhadap kesan sampingan. Kerusi konstruktif juga menyediakan perlindungan untuk kaki kanak-kanak dari kejutan. Headrest mempunyai beberapa pilihan untuk pelarasan ketinggian. Ia datang dalam dua warna: hitam hitam Cosmos Hitam dan kelabu Storm Grey elegan. Ini adalah kerusi kereta yang paling mudah, kerana beratnya tidak melebihi 10 kg.

  Bagi mereka yang ingin menjimatkan wang dan membeli kerusi kereta yang akan bertambah dengan anak, syarikat Romer menghasilkan kerusi untuk kumpulan 1/2/3. Kerusi ini sesuai untuk kanak-kanak dari satu hingga empat tahun. Mereka adalah ergonomik, selamat dan serba boleh. Romer Evolva 1-3 Plus adalah kerusi sejagat 1/2/3. Isofix mount dalam model ini tidak.

  Headrest kursi mempunyai bentuk yang sama dengan huruf Latin V. Oleh sebab itu, ia menyokong kepala anak semasa tidur, yang sangat fisiologis dan tidak mencederakan vertebra serviks. Kanak-kanak dari 9 hingga 18 kilogram ditetapkan dengan tali pinggang keledar lima mata terbina dalam. Selepas 4 tahun, kanak-kanak itu diperbaiki dengan tali pinggang kereta biasa.

  Sistem bunyi Klik-Selamat akan membantu menentukan ketegangan tali pinggang yang betul.

  Kerusi universal Advansafix III Sict adalah salah satu daripada lima kerusi yang paling berkualiti dan paling selamat dalam kumpulannya. Ia sesuai untuk kanak-kanak dari 9 bulan hingga 12 tahun. Ia diperbetulkan dengan pengikat Isofix; tali pinggang utama digunakan sebagai pengikat tambahan. Sabuk dilengkapi dengan lapisan, yang bukan sahaja memberikan keselesaan tambahan, tetapi juga menyerap tenaga semasa kesan. Headrest adalah ketinggian laras. Bahagian belakang kerusi mempunyai beberapa posisi miring. Apabila mencapai ketinggian 100 cm, kanak-kanak itu diikat dengan tali pinggang kereta standard, sehingga kali ini kanak-kanak itu diikat dengan ikat pinggang lima mata.

  Kerusi-kerusi kumpulan 2-3 sesuai untuk kanak-kanak dari 4 hingga 12 tahun. Kerusi asas kumpulan ini ialah Britax-Romer Kid II. Harga yang rendah dan tahap keselamatan yang baik menjadikannya sangat popular. Ia tidak dilengkapi dengan kereta Isofix, sesuai untuk mereka yang sering menyusun kerusi dari kereta ke kereta. Model Britax-Romer Kid SL dilengkapi dengan lekapan Isofix.

  Britax-Romer KidFix XP adalah versi yang dinaik taraf dari model terdahulu. Kerusi kereta dilengkapi dengan gunung Isofix. Mereka selamat memegang kerusi kereta dalam perlanggaran hadapan. Sistem Sict melindungi kanak-kanak daripada kesan sampingan. Sistem X-Pad mengurangkan beban dan melindungi leher dalam kesan hadapan. Headrest dilengkapi dengan laras, mempunyai 11 kedudukan. Sampul terbuat dari kain bermutu tinggi, jika perlu, ia boleh dikeluarkan dan dicuci di mesin basuh.

  Manual arahan

  Kerusi kereta Romer menyediakan pemasangan mudah. Dengan ketiadaan sistem Isofix, tempat duduk dipasang menggunakan pemasangan kereta standard.Apabila mengangkut kanak-kanak di tempat duduk penumpang depan, beg udara mesti dimatikan. Semua kerusi kanak-kanak Romer direka sesuai dengan keperluan standard Eropah ECE R 44/04. Pematuhan terhadap keperluan ini mengesahkan kehadiran label sertifikasi di kerusi. Kerusi kereta perlu sentiasa diikat, walaupun ia tidak membawa anak.

  Untuk melindungi kanak-kanak, peraturan berikut harus diikuti:

  • yang lebih ketat tali pinggang keledar, lebih baik perlindungan kanak-kanak itu; tahap ketegangan akan membantu menentukan sistem bunyi Klik-Selamat;
  • kanak-kanak tidak boleh dibiarkan tanpa pengawasan di kerusi kereta;
  • apabila terdedah kepada cahaya matahari langsung, kerusi kereta boleh menjadi sangat panas; untuk keselesaan bayi yang lebih besar, syarikat menghasilkan penutup musim panas kain katun berkualiti tinggi mereka.

  Untuk memasang kerusi menggunakan pemasangan berikut:

  • Sistem Isofix terletak di antara belakang dan kerusi kereta;
  • tali pinggang panduan memudahkan pemasangan kerusi kereta, jadi jika kerusi kereta tidak digunakan, tali pinggang harus dikeluarkan dan dikeluarkan; serta tali pinggang dikeluarkan dan dalam kes-kes di mana lipatan belakang kerusi;
  • Sesetengah model mencadangkan kemungkinan memasang kedua-dua menggunakan pengancing Isofix, dan menggunakan tali pinggang keledar automotif; jika kerusi itu dipasang, gunung Isofix harus dilipat.

  Ia penting! Pengilang kerusi kereta kanak-kanak Romer memberikan jaminan panjang mengenai produknya. Tempoh jaminan adalah dua tahun.

  Ulasan

  Pemilik tempat duduk kereta Romer kanak-kanak mencatatkan tahap kebolehpercayaan yang tinggi. Di samping itu, kelebihan yang tidak dapat dinafikan bagi pengguna adalah hayat perkhidmatan lama kerusi ini. Para pemilik menghargai kepala yang selesa, yang memegang kepala bayi dengan baik, walaupun dia tertidur. Tempat duduk kereta tidak banyak ruang, tetapi tempat duduknya agak luas untuk kanak-kanak. Di sesetengah keluarga, kerusi kereta diluluskan "diwariskan" dari anak ke kanak-kanak.

  Ulasan menunjukkan bahawa Kerusi kereta Romer berhak mendapat markah tinggi dalam ujian kemalangan, mereka menyelamatkan nyawa lebih daripada satu anak. Ibu bapa mencatatkan bahawa kanak-kanak selesa di kerusi, perjalanan panjang di dalam kereta tidak lagi menjadi masalah. Dan kemudahan, keselesaan dan keselamatan penumpang muda adalah yang paling penting.

  Sekiranya kita menganggap ulasan negatif, ramai pengguna tidak menghentikan harga. Mereka menganggap ia terlalu mahal, tetapi peningkatan keselamatan produk dengan mudah merangkumi kelemahan ini.

  Semak kerusi kereta Romer, lihat di bawah.

  Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

  Kehamilan

  Pembangunan

  Kesihatan