Gambaran keseluruhan model cam kerusi kereta

Kandungannya

Keselamatan kanak-kanak mesti selalu datang terlebih dahulu, terutamanya semasa perjalanan dengan kereta. Tempat duduk kereta adalah pembantu yang sangat penting yang dapat memastikan keselesaan dan keselamatan anak anda di jalan raya. Jen jenama terkenal menawarkan pelbagai kerusi kereta untuk kanak-kanak dari kumpulan umur yang berbeza, yang membolehkan ibu bapa mudah memilih pilihan terbaik untuk bayi mereka.

Kekuatan dan kelemahan

Syarikat Itali Cam muncul kira-kira 40 tahun lalu dan mendapat populariti di kalangan ibu. Ia menawarkan pelbagai produk untuk bayi, termasuk stroller, buaian, playpen, kerusi tinggi, mandi, buaian dan, tentu saja, kerusi kereta. Semua produk Cam dibuat dari bahan berkualiti, dicirikan oleh keselamatan, praktikal dan kemudahan.

Tempat duduk kereta Cam mempunyai beberapa kelebihan yang tidak boleh dinafikan.

 • Keselamatan Terima kasih kepada reka bentuk yang dipikirkan dengan baik, bayi semasa perjalanan itu boleh dilindungi dari kecederaan akibat pelbagai perlanggaran di jalan raya, giliran tajam atau brek secara tiba-tiba. Reka bentuk anatomi memastikan kemudahan, dan titik-titik yang paling mudah dijangkiti oleh bayi juga dilindungi oleh reka bentuk tempat duduk kereta (sayap lembut dan tahan lama dalam bentuk sayap).
 • Kualiti Produk diperbuat daripada bahan berkualiti tinggi yang menjamin hayat perkhidmatan yang panjang. Upholsteri diperbuat daripada kain sintetik yang bersih, tidak memerlukan penjagaan khas.
 • Mudah dipasang. Mana-mana model boleh dipasang dengan cepat dan mudah di belakang kereta. Pengancing kerusi kereta dilakukan melalui penggunaan tali pinggang keledar khas, yang menghasilkan penetapan produk pada beberapa titik. Sistem pelekap difikirkan terperinci terkecil.
 • Fiksasi anak yang boleh dipercayai. Setiap model dilengkapi dengan tali pinggang keledar khas yang memegang bayi semasa pergerakan tiba-tiba kenderaan dan tidak membenarkannya keluar dari kerusi. Thongs tidak menimbulkan ketidakselesaan semasa penggunaannya.
 • Praktikal. Kerusi kereta dilengkapi dengan lengan lipatan dan pemegang mudah alih untuk pengangkutan mudah. Produk mudah dibersihkan, yang juga merupakan kriteria pemilihan penting.

Seperti mana-mana peranti, kerusi kereta pengeluar Itali juga mempunyai kelemahan.

 • Model 0+ dan 0/1 mempunyai jangka hayat yang pendek, walaupun mereka mempunyai tahap peningkatan keselamatan, yang sangat penting untuk bayi.
 • Model universal yang direka untuk beberapa kategori usia biasanya dicirikan oleh peningkatan kos.
 • Banyak kerusi kereta dilengkapi dengan sistem Isofix, tetapi untuk menggunakannya, anda juga mesti membeli pangkalan, yang biasanya biaya sama dengan tempat duduk itu sendiri.
 • Sesetengah model tidak bertujuan untuk digunakan pada hari-hari panas. Produk menggosok kulit yang halus, kanak-kanak berasa tidak selesa.

Ciri-ciri

Bahan

Semua tempat duduk kereta Cam dibuat dari bahan berkualiti tinggi. Logam dan plastik digunakan untuk membuat badan dan asas; upholsteri diperbuat daripada kain lembut dan tahan lama. Semua bahan tidak toksik, jadi jangan membahayakan bayi. Beberapa model dilengkapi dengan memasukkan kulit, yang memberikan kemudahan semasa pengangkutan di kerusi kereta.

Sesetengah model menjamin keselesaan walaupun pada hari-hari panas, kerana kain upholstery sangat bernafas.

Umur

Cam menawarkan kerusi kereta, yang direka untuk lima kategori umur kanak-kanak.

 • Kumpulan 0+ - ia bertujuan untuk bayi baru lahir yang berat sehingga 13 kg. Model-model dari kategori ini adalah benar-benar selamat, memberikan tahap maksimum keselesaan bayi dalam perjalanan. Buaian mempunyai visor, tali pengikat lembut, pegangan untuk dibawa mudah.
 • Kumpulan 0/1 - sesuai untuk kanak-kanak dari lahir hingga 4 tahun, kerana berat badan yang dibenarkan bayi 0-18 kg. Tali keledar boleh laras lima mata membolehkan anda menjamin keselamatan kanak-kanak itu, tanpa menimbulkan ketidakselesaan. Pada perjalanan yang panjang, bayi boleh tidur, kerana kerusi kereta dalam kumpulan ini mempunyai kedudukan mendatar belakang.
 • Kumpulan 1+ - Pilihan yang sempurna untuk kanak-kanak dengan berat 9 hingga 18 kg. Keupayaan untuk menyesuaikan tali dalaman, ketinggian kepala tempat tidur, backrest membolehkan anda dengan mudah dan selamat membetulkan bayi di kerusi kereta.
 • Kumpulan 1/2/3 - Satu penyelesaian yang hebat untuk kanak-kanak dari 2 tahun, kerana produk direka untuk berat badan anak 9-36 kg.
 • Kumpulan 2/3 - sesuai untuk kanak-kanak 6 hingga 12 tahun, kerana berat badan mereka boleh berbeza-beza dari 15 hingga 36 kg.

Warna

Syarikat Itali menawarkan pelbagai pilihan warna, di antaranya anda boleh mencari model yang bergaya untuk kanak-kanak lelaki dan perempuan. Produk dalam warna hitam dan kelabu dicirikan oleh kepraktisan, kerana kotoran pada kain tersebut. hampir tidak kelihatan.

Kerusi kereta putih dan biru, yang sering dibeli untuk kanak-kanak lelaki, kelihatan sangat bagus.

Lineup

Jenama Itali menawarkan pelbagai kerusi kereta untuk kanak-kanak berumur yang berbeza, yang membolehkan anda memilih pilihan terbaik bagi mana-mana kanak-kanak.

Kawasan Zero +

Model ini direka untuk kanak-kanak dari lahir hingga satu tahun, beban maksimum yang dibenarkan ialah 13 kg. Pemasangan kerusi kereta boleh dilakukan secara eksklusif terhadap pergerakan kereta. Model ini mempunyai kedudukan mendatar belakang, bantal anatomi untuk keselesaan dan keselesaan bayi. Dimensi produk adalah 58x64x44.5 cm, berat - 3.7 kg.

Pembawa kerusi kereta boleh diambil dengan anda, kerana ia dilengkapi dengan pemegang yang selesa. Perhatian berasingan memerlukan pelbagai warna

Gara 0,1

Pilihan ini dimiliki oleh kumpulan umur 0/1, yang dimaksudkan untuk bayi dari lahir hingga 4 tahun (0-18 kg). Ia boleh dipasang dalam dua kedudukan: melawan dan ke arah kereta, pilihan bergantung pada usia bayi. Tempat duduk kereta dilengkapi dengan tali pinggang keledar dalam lima mata, pemegangnya, bantal anatomi.

Model ini mempunyai kedudukan mendatar backrest, kemungkinan menyesuaikan ketinggian penahan kepala, backrest dan tilt miring, dan juga dilengkapi dengan perlindungan tambahan terhadap dampak sampingan. Berat produk ini hanya 5.5 kg, dimensi - 61x60x43 cm Kehadiran penutup yang boleh dilepaskan sangat memudahkan kemungkinan membersihkannya, mereka boleh dibasuh pada suhu +30 darjah.

Viaggiosicuro Isofix

Model ini mewakili kategori 1, direka untuk kanak-kanak dari 9 bulan hingga 4 tahun. Bentuk anatomi kerusi menyediakan keselesaan maksimum. Melaraskan backrest membolehkan beberapa posisi, termasuk mendatar, sehingga anak dapat tidur di kursi. Pengancing dilakukan pada beberapa titik terima kasih kepada tali pinggang keselamatan, serta sistem Tether Atas dan Isofix. Produk beratnya 10.4 kg, dimensinya adalah 64.5 x53x44.5 cm.

Evolusi Perjalanan

Pilihan ini adalah dalam kategori umur 1/2/3, ia direka untuk kanak-kanak dengan berat 9 hingga 36 kg. Model "tumbuh" bersama dengan bayi, ia dapat dengan mudah disesuaikan dengan usia kanak-kanak. Sebagai contoh, untuk kanak-kanak kumpulan 1, sabuk keledar lima mata digunakan, dan untuk kumpulan 2/3, panduan tali pinggang. Di samping itu, model ini dilengkapi dengan belakang yang boleh ditanggalkan, yang kemudiannya boleh dikeluarkan untuk memohon model dalam bentuk penggalak. Kerusi itu dilaksanakan dalam gaya klasik, dalam beberapa skema warna. Beratnya ialah 4.95 kg, dan dimensinya ialah 64x46x47 cm.

Regolo isofix

Ini adalah satu lagi model dari kumpulan umur 1/2/3. Ia sesuai untuk kanak-kanak dengan berat 9 hingga 36 kg. Pemasangan kerusi hanya boleh dilakukan ke arah perjalanan.Bentuk ergonomik, gunung Isofix, perlindungan sampingan yang lebih baik, tunjang kepala laras dan tunjang backrest adalah kelebihan model yang tidak dapat dipertikaikan. Kelemahan termasuk ketiadaan kusyen anatomi, kedudukan mendatar belakang, kemungkinan menyesuaikan ketinggian belakang, serta transformasi menjadi penggalak. Berat produk adalah 10.9 kg, dan dimensi - 64x52, 5x50 cm.

Combo

Ini adalah model kepunyaan kumpulan 1/2/3, tetapi berbanding wakil-wakil terdahulu kategori umur ini, ia mempunyai banyak fungsi dan, dengan itu, kos yang lebih tinggi. Badan kerusi itu terbuat dari logam dan plastik, dan tekstil kulit dan bernafas digunakan untuk upholsteri. Model ini boleh dipasang di muka kereta dalam arah gerakan.

Dia lulus ujian untuk ketahanan dan kebolehpercayaan, oleh itu, menjamin tahap perlindungan yang tinggi untuk kanak-kanak semasa brek secara tiba-tiba atau situasi kecemasan.

Produk ini mempunyai berat kecil (4 kg) dan dimensi 47x48x68 / 79 cm.

Quantico

Pilihan ini tergolong dalam sekumpulan 2/3, jadi ideal untuk kanak-kanak yang beratnya 15 hingga 36 kg (3-12 tahun). Kerusi kereta terbuat dari plastik, kain pelapis dibuat kain bernafas. Perbezaan model ini dari sebelumnya adalah pemegang minuman. Pengilang memberi jaminan produk selama 6 bulan. Kerusi boleh dipasang di dalam kereta dengan bantuan tali pinggang keledar standard atau sistem Isofix moden. The minus model terletak pada kos yang tinggi. Berat produk adalah 5.7 kg, dan dimensi - 48x64x64 / 84 cm.

Bagaimana hendak melampirkan kereta?

Kit bagi setiap kerusi kereta kanak-kanak Cam termasuk manual, yang menerangkan dengan terperinci kaedah-kaedah untuk menggunakan produk, pemasangannya, pemasangan ke kerusi kereta, pemasangan. Walaupun arahan itu hilang, anda masih boleh memasang produk itu, kerana terdapat pelekat di kerusi itu sendiri, yang menunjukkan mekanisme untuk memasang kerusi di dalam kereta di dalam gambar.

Semua model dilampirkan dengan tali pinggang keledar seperti berikut:

 • harus meletakkan kerusi terhadap atau ke arah pergerakan kereta (pilihan bergantung pada kumpulan umur kerusi kereta);
 • tali pinggang keselamatan mesti dibahagikan kepada bahagian pendek dan panjang;
 • bahagian pendek tali pinggang mesti dimasukkan ke dalam rehat yang terletak di bahagian bawah kerusi, selepas itu anda perlu meregang tali pinggang di bawah kerusi dan mengembalikannya;
 • Ia perlu untuk meregangkan bahagian panjang melalui alur yang terletak di atas selebihnya, kemudian letakkannya secara menyerong di belakang dan masukkan ke dalam lubang di bawah.

Ulasan

   Di Internet, terdapat banyak ulasan yang baik mengenai produk Cam. Ibu bapa memperhatikan cara praktikal, kemudahan dan reka bentuk yang bergaya. Semua tempat duduk kereta Cam menunjukkan keputusan cemerlang pada ujian kemalangan, oleh itu, mematuhi standard R44 / 04. Fakta ini juga memberi inspirasi kepada keyakinan pelanggan.

   Jika kita menganggap ulasan yang kurang menarik, maka ramai ibu bapa tidak suka kerusi kereta yang direka untuk satu kumpulan umur, kerana jangka hayat mereka agak pendek. Apabila kanak-kanak membesar, mereka perlu memperoleh model baru.

   Semak tempat duduk kerusi Cam Seat Isofix, lihat di bawah.

   Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

   Kehamilan

   Pembangunan

   Kesihatan