Kerusi kereta Geburt: kebaikan dan keburukan, ciri-ciri

Kandungannya

Untuk memastikan keselamatan kanak-kanak semasa perjalanan dengan kerusi kereta kanak-kanak khas kereta disediakan. Di pasaran terdapat sejumlah besar pengeluar yang menawarkan reka bentuk moden. Salah satu jenama paling terkenal yang membuktikan diri mereka dari sisi positif ialah Geburt.

Ciri jenama

Memastikan keselamatan ahli termuda di jalan raya adalah keutamaan bagi mana-mana pengeluar kerusi kereta kanak-kanak. Geburt tidak terkecuali.

Dalam pembuatan struktur kanak-kanak menggunakan teknologi terkini. Perhatian khusus diberikan kepada bahan-bahan yang mana permukaan dalaman tempat duduk dibuat. Selain memakai rintangan, mereka juga bernafas dan tidak menyebabkan reaksi alahan.

Hampir semua reka bentuk mempunyai keupayaan untuk menyesuaikan backrest dalam beberapa jawatan, supaya kanak-kanak dapat berehat semasa perjalanan yang melelahkan. Penggunaan bahan redaman memberikan keselesaan dan kelembutan tambahan.

Pelbagai jenis disajikan dengan model yang boleh digunakan oleh satu atau beberapa kumpulan umur.

Dalam reka bentuk moden syarikat terdapat pelbagai warna yang dapat memuaskan bahkan esthete paling menawan.

Pengeluar Geburt mematuhi dasar harga yang sederhana, yang memungkinkan untuk membeli produk kepada pengguna yang lebih luas. Produk jenama ini secara berkala meluluskan ujian pengesahan, seperti yang dibuktikan dengan kehadiran tanda pematuhan piawaian keselamatan yang sedia ada.

Gambaran keseluruhan model

Pertimbangkan model paling terkenal pengeluar Geburt, kebaikan dan keburukan mereka.

BR 512 Isofix

Model ini direka untuk kanak-kanak dari satu tahun hingga tujuh tahun. Ia boleh digunakan dengan berat bayi dari 9 hingga 25 kg. Ciri khas kerusi adalah keupayaan untuk menyesuaikan kecondongan kerusi dalam enam kedudukan. Kemungkinan ini disediakan untuk kanak-kanak berumur 1 hingga 4 tahun.

Permukaan kerusi dalamnya terbuat dari bahan mesra alam. Kehadiran peredam menghalang risiko kecederaan semasa brek secara tiba-tiba. Memperbaiki tali pinggang dalaman, menyediakan kedudukan yang stabil, dibuat bergantung kepada pertumbuhan penumpang. Adalah diperhatikan bahawa reka bentuk boleh diletakkan secara mendatar. Kehadiran headrest memberikan kemudahan dan keselesaan. Adalah penting untuk diperhatikan bahawa tiada penggalak dalam konfigurasi.

Lb 303

Tempat duduk kereta disyorkan untuk kanak-kanak dalam kategori berat sehingga 18 kg. Peranti ini dilengkapi dengan permukaan khas yang melindungi dari pukulan ke sisi, tali pinggang keledar lima mata dengan lapisan lembut, bantal anatomi, penutup penutup. Tempat duduk penumpang boleh dipasang menghadap ke depan atau ke belakang. Adalah mungkin untuk menukar kedudukan belakang dalam 5 kedudukan.

Model ini tidak termasuk penggalak, ikat pinggang sistem penambahan Isofix tambahan. Tidak ada kemungkinan meletakkan backrest secara mendatar.

LB 718

Model ini disyorkan untuk kanak-kanak dalam kategori berat sehingga 25 kg. Bahagian belakang tempat duduk boleh dipasang dalam 5 posisi, termasuk mendatar. Terdapat perlindungan tambahan dari tembakan sampingan, kunci lima mata dengan pad lembut. Bahan upholsteri dalaman dibuat dari bahan mentah yang mesra alam. Tempat duduk kereta boleh dipasang menghadap ke hadapan atau ke belakang.

Adalah penting untuk mengetahui ketiadaan booster, kemungkinan menyesuaikan ketinggian penahan kepala, penggunaan peranti sebagai buaian.

LB 303B

Model ini disyorkan untuk kanak-kanak berukuran sehingga 18 kg. Peranti penumpang dilengkapi dengan kunci lima mata, memastikan keselamatan yang sesuai, dengan sokongan tambahan kepada kepala bayi yang baru lahir. Reka bentuk boleh dipasang menghadap ke hadapan atau ke belakang. Adalah mungkin untuk menyesuaikan backrest dalam 5 posisi. Reka bentuk ini mempunyai perlindungan tambahan daripada kesan sampingan.

Adalah penting untuk diperhatikan bahawa dalam model ini tiada fungsi untuk kedudukan mendatar belakang. Ia juga tidak mempunyai keselamatan Isofix.

Menurut ulasan dari Internet, ia mengikuti bahawa model dari pengeluar Geburt adalah pelbagai fungsi, agak mudah digunakan, tahan lama. Terdapat harga yang berpatutan, reka bentuk moden. Walau bagaimanapun, ada yang menunjukkan ketidakselesaan duduk, kekurangan ketegangan kepala tambahan untuk bayi baru lahir.

Harus diingat bahawa pilihan kerusi kereta model harus didekati dengan tanggungjawab yang besar. Adalah penting untuk berfikir tentang semua nuansa operasinya. Apabila membeli, anda boleh memberikan tempat duduk bayi anda. Ini akan membantu mencegah perbelanjaan tambahan dan kerumitan kerana kesulitan yang mungkin berlaku.

Kriteria Pemilihan

Tempat duduk kanak-kanak digunakan dalam perjalanan dengan kereta tanpa mengira jarak.

Apabila memilih kerusi kereta hendaklah dipandu oleh parameter seperti:

  • keselamatan;
  • keselesaan;
  • kemudahan pendaratan dan pendaratan bayi.

Juga penting adalah ciri reka bentuk peranti. Keupayaan untuk menyesuaikan kedudukan tempat duduk sangat penting bagi penumpang yang sangat muda. Adalah diharapkan bahawa terdapat fungsi untuk menetapkan kedudukan mendatar sandaran.

Dimensi kerusi kereta mesti jelas sesuai dengan ketinggian dan berat anak. Rekaan sedemikian tidak dibeli "untuk pertumbuhan". Terdapat kumpulan reka bentuk kereta sepadan dengan usia tertentu.

Upholsteri dalaman perlu dibuat daripada bahan yang mesra alam, bernafas. Kewujudan tali pinggang keledar dalaman menyediakan perlindungan yang lebih dipercayai. Bagi kanak-kanak di bawah umur tiga tahun, lebih baik memilih reka bentuk dengan tali yang ditetapkan pada lima mata.

Harus diingat bahawa kerusi kereta dibeli untuk kereta tertentu. Anda harus mempertimbangkan kemungkinan memasang peranti sedemikian.

Pelbagai model dan warna membolehkan anda dengan mudah memilih reka bentuk yang dikehendaki, yang akan digabungkan sepenuhnya dengan reka bentuk dalaman kereta. Ia juga memudahkan kemudahan penggunaan, kemudahan pembinaan, kemungkinan membawa.

Untuk mengelakkan kesilapan, kerusi kereta disyorkan untuk membeli di kedai khusus. Untuk mengesahkan kualiti peranti, anda perlu menyemak sijil pematuhan dengan piawaian keselamatan. Label dengan label ECE R44 / 03 atau 04 menunjukkan kehadirannya.

Nuansa operasi

Pada pemasangan kerusi kereta di dalam kereta, perlu dipandu oleh arahan. Ia menunjukkan kedudukan tempat duduk yang mungkin, urutan penempatan peranti di dalam kereta.

Perlu diingat bahawa bagi setiap kanak-kanak dipasang kerusi berasingan. Apabila meletakkan peranti di tempat duduk depan, anda mesti mematikan keupayaan sistem beg udara untuk mencetuskan. Sebelum memulakan perjalanan, penting untuk memeriksa kebolehpercayaan tali pinggang keledar pengikat. Mereka mesti melepasi bahu dan sepanjang tali pinggang kanak-kanak itu.

Adalah perlu untuk memastikan bahawa parameter reka bentuk jelas sesuai dengan ketinggian dan berat bayi. Pada perubahan yang sedikit, adalah perlu untuk menyesuaikan parameter reka bentuk.

Ia tidak disyorkan untuk mengendalikan peranti ini dengan adanya kesalahan atau bahagian yang dipakai. Mereka perlu tepat pada masanya digantikan dengan bahagian-bahagian baru. Jika penggantian tidak mungkin, anda perlu membeli reka bentuk yang lain.

Semak kerusi kereta Geburt dalam video seterusnya.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan