Kerusi kereta Daiichi: ciri-ciri dan ciri-ciri pilihan

Kandungannya

Malangnya, tidak semua ibu bapa mempedulikan keselamatan anak mereka semasa pengangkutan di dalam kereta, jadi jangan gunakan alat kawalan atau gunakan kerusi Cina yang misterius, yang menyebabkan retak dari satu jatuh ke tanah. Tetapi jika kehidupan kanak-kanak masih bernilai, maka lebih baik memilih kerusi di dalam kereta lebih mahal, tetapi 100% boleh dipercayai. Salah seorang pemimpin adalah dan akan menjadi syarikat Daiichi, yang merupakan yang pertama memasuki pasaran kerusi kereta kanak-kanak.

Penerangan

Syarikat itu mula menghasilkan kerusi kereta pertama pada tahun 2005, dan pada tahun yang sama ia mula dipanggil Daiichi, yang bermaksud "pertama dan terbaik". Sebelum ini, syarikat ini di bawah nama yang berbeza menghasilkan komponen untuk jenama automotif global. Setiap tahun model kerusi kereta baru muncul dalam katalog syarikat, yang berbeza daripada yang sebelumnya bukan sahaja mewarna, tetapi juga dalam teknologi perlindungan kanak-kanak.

Jurutera syarikat tidak takut akan kesukaran dan bekerja sepanjang tahun untuk meningkatkan keselamatan produk mereka. Kebanyakan pengeluar utama Eropah dan Barat menggunakan pengalaman Daiichi untuk pengeluaran sekatan kanak-kanak.

Pada masa ini, Daiichi adalah pemimpin pasar mutlak di Jepun dan Korea Selatan, dan juga menduduki kebanyakan pasaran di Eropah, Asia, Rusia dan Amerika Syarikat.

Semua kerusi kereta dibahagikan kepada empat subkelompok, ciri utama yang beratnya kanak-kanak. Pengilang sangat mengesyorkan bahawa anda memberi tumpuan bukan pada umur yang ditetapkan dalam spesifikasi teknikal, tetapi pada berat badan. Setiap kategori dibangun dengan mengambil kira ciri-ciri anatomi kanak-kanak kategori berat yang berbeza.

  Semua kerusi syarikat mempunyai ciri asas penting.

  • Ujian panjang. Setiap model melepasi lebih daripada satu ujian kemalangan sebelum menghasilkan pengeluaran besar-besaran. Mengetahui pedantri dan pendekatan Jepun untuk kes itu, anda boleh yakin bahawa mereka tidak akan terlepas satu kecacatan dalam reka bentuk.
  • Keselamatan Sebagai tambahan kepada teknologi perlindungan impak yang lebih baik (Teknologi Perlindungan Impak Side dalam headrest sekitar seluruh perimeter) dan pengurangan getaran, pengeluar menggunakan tali pinggang keledar lima mata dengan kunci khas. Kunci yang sama digunakan dalam mesin yang menyertai Formula 1. Pengilang kunci adalah Sabelt syarikat yang popular.
  • Kemudahan penggunaan. Semua tempat duduk sangat mudah dipasang di dalam kereta. Ada yang menyediakan gunung Isofix. Bahagian belakang kerusi itu mempunyai reka bentuk kecondongan penyesuaian diri, sehingga anak itu akan merasa nyaman di dalamnya, tanpa mengira tingkat kenyamanan kursi belakang mobil.
  • Hypoallergenic. Model dibuat daripada kapas organik.

  Varieti

  Kumpulan 0 + / 1/2 (0-25 kg)

  Kumpulan ini termasuk dua jenis kerusi: dengan dan tanpa ikatan Isofix. Semua model secara teknikalnya sama dan berbeza hanya dengan warna. Kos purata bagi kerusi Daiichi Pertama 7 adalah 20.000 rubel untuk model dengan mount standard dan 28,000 rubel untuk model dengan gunung yang diperkuat.

  Berat model dalam kumpulan ini adalah 8.5 kg, dan dimensi adalah 52x54x64 cm. Berdasarkan ciri-ciri, tempat duduk ini sesuai untuk kanak-kanak berumur 0 hingga 7 tahun dan mempunyai beberapa sisipan untuk penumpang yang berumur berbeza.

  Terima kasih kepada buaian memasukkan terbina dalam kerusi yang anda boleh bawa bayi baru lahir.

  Pengendalian kepala boleh laras dalam 7 kedudukan, belakang adalah 4 (sudut kecenderungan maksimum adalah 146 darjah). Kehadiran sisipan bantal sampingan dan tali pinggang lima mata yang luas membolehkan bayi tidur dengan selesa di dalam kereta.

  Pasang kerusi ini dengan tiga cara:

  • Bagi kanak-kanak seberat 0 hingga 13 kg, yang kira-kira bersamaan dengan umur 0 hingga 12-15 bulan, mod Bayi boleh didapati (terhadap pergerakan itu);
  • kanak-kanak dari 9 bulan hingga 4 tahun dengan berat 9 hingga 18 kg boleh ditanam dalam mod Toddler (semasa bergerak);
  • tempat duduk booster diletakkan apabila berat kanak-kanak telah menyeberangi tanda 15 kg (biasanya berumur 4-6 tahun).

  Model dengan penetapan Isofix (pemasangan tambahan dari bahagian bawah kerusi) mempunyai ciri yang sama, mereka hanya membenarkan anda melekapkan kerusi dalam tiga cara sekaligus: tali pinggang standard, Isofix dan tali pinggang + Isofix.

  Kumpulan 0 + / 1 (0-18 kg)

  Kumpulan ini termasuk dua julat model: Daiichi DualWell, Daiichi DualWell Musim 2 (kedua-duanya boleh dibekalkan dengan atau tanpa Isofix).

  Kerusi ini digunakan untuk kanak-kanak dari lahir hingga 5 tahun dan berat sehingga 18 kg, ketinggian - sehingga 110 cm. Kebanyakan ciri-ciri bersamaan dengan model di atas untuk kanak-kanak sehingga 7 tahun. Perbezaan dalam dimensi produk, iaitu 48x52x65 cm, dan beratnya 5.7 kg. Nah, hakikat bahawa orang Jepun percaya bahawa kanak-kanak di bawah umur 5 tahun tidak dapat menaiki penggalak, jadi kerusi tidak boleh dilipat.

  Anda boleh memasang model ini di sepanjang jalan dan menentang gerakan.

  Kumpulan 1/2/3 (9-36 kg)

  Ini termasuk model Daiichi D-Guard Toddler. Ia direka untuk kanak-kanak berumur 1 hingga 10 tahun. Oleh kerana kekurangan pelapik untuk bayi yang baru lahir, dimensi kerusi telah menurun dengan ketara, jadi ia memerlukan sedikit ruang di tempat duduk belakang. Sudut backrest adalah 115 darjah, tetapi ketinggian ketegangan kepala disesuaikan dalam 9 posisi. Ini disebabkan lompatan tidak sekata dalam pertumbuhan kanak-kanak pada zaman ini.

  Kerusi ini boleh dipasang dalam dua mod, dan kedua-dua di sepanjang kenderaan: menggunakan tali pinggang standard (kanak-kanak itu diikat ke kerusi belakang bersama dengan kerusi) dan tali pinggang lima mata dalaman di kerusi itu sendiri. Bagi kanak-kanak umur sekolah menyediakan penggalak.

  Kumpulan 2/3 (15-36 kg)

  Ini termasuk dua model Daiichi Sporty Junior dan Daiichi D-Guard Junior. Perbezaan di antara mereka terletak pada dimensi. Kedua-dua model tidak mempunyai tali pinggang keledar sendiri dan dipasang pada tempat duduk dengan tali pinggang kereta biasa.

  Bagi pengangkutan kanak-kanak terdapat dua mod: booster tanpa belakang dan penggalak dengan belakang.

  Ujian kemalangan

  Ujian kebolehpercayaan dilakukan oleh beberapa parameter. Untuk satu model, beberapa mannequins kanak-kanak yang berbeza umur diperoleh, dan pelbagai jenis perlanggaran disimulasikan. Pada masa yang sama, semua jenis kemalangan dilakukan pada kedudukan yang berbeza dari kanak-kanak (mode tidur-tidur) dan jenis lampiran yang berlainan untuk kerusi kereta. Perkembangan teknologi keselamatan yang berterusan menjadikan kerusi semua lebih dipercayai. Tidak mungkin untuk membandingkan model kerusi pada tahun 2011 dan 2018: tahap keselamatan walaupun bagi satu pengeluar akan berbeza.

  Ulasan

  Berdasarkan ulasan, kerusi Daiichi hanya mempunyai satu kelemahan - kos yang tinggi. Selebihnya ibu bapa dengan sebulat suara menyatakan semangat. Terutama perhatikan kapas organik di tempat duduk dan pengisi dengan kesan ingatan. Bahan ini tidak membenarkan kanak-kanak itu berpeluh. Ibu bapa sangat gembira dengan redaman getaran, yang penting untuk bayi baru lahir (ia tidak termasuk sindrom kanak-kanak yang berjabat).

  Semak kerusi kereta Daiichi dalam video seterusnya.

  Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan.Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

  Kehamilan

  Pembangunan

  Kesihatan