Kerusi kereta Concord: keselamatan dan perlindungan yang boleh dipercayai untuk anak anda

Kandungannya

Concord adalah pengeluar global yang terkenal, terkenal di kebanyakan negara di dunia, membekalkan pasaran dengan pelbagai produk berkualiti tinggi dengan harga yang berpatutan. Harus diingat bahawa produk kanak-kanak datang ke pasaran selama 35 tahun. Salah satu produk terbaik ialah kerusi kereta Concord, yang menyediakan keselamatan dan perlindungan yang boleh dipercayai untuk kanak-kanak semasa pengangkutan jalan raya.

Ciri khas

Kerusi kereta kanak-kanak Concord, seperti yang telah disebutkan sebelum ini, boleh didapati di pasaran dunia selama lebih dari sedozen tahun. Ia memberikan pangkalan penuh untuk peruntukan ciri kerusi dianggap. Ciri-ciri kerusi kereta kanak-kanak Concord terutamanya termasuk kefungsian, kebolehpercayaan dan kualiti. Di samping itu, ia perlu diperhatikan dan reka bentuk kerusi bergaya, yang merupakan kebaikan seniman profesional yang, bekerjasama dengan pereka, menjadikan produk ini sesuai untuk pengguna.

Orang Eropah sangat menghargai kualiti kerusi kereta kanak-kanak, yang telah diuji dan diuji, berulang kali disahkan oleh pembeli.

Populariti jenama itu disebabkan oleh beberapa sebab yang objektif. Jadi, sebagai contoh, reka bentuk kerusi kereta Concord membolehkan, sebagai tambahan kepada tujuan utama, untuk menggunakannya sebagai membawa, untuk kerusi ini dilengkapi dengan pemegang khas. Di samping itu, kerusi kereta dilengkapi dengan bantal anatomi, dan juga boleh berfungsi sebagai kerusi goyang untuk kanak-kanak. Di belakang kerusi kereta boleh dipasang pada sudut yang berbeza, terdapat tiga variasi, iaitu, anda boleh memilih pilihan yang paling sesuai untuk anak itu. Terima kasih kepada pilihan ini, bayi pasti tidak akan terpengaruh semasa perjalanan. Selain itu, lebar tempat duduk di kawasan bahu boleh diselaraskan.

Perlu diingat bahawa kerusi kereta Concord mudah dipasang. Keluarkan kerusi itu juga tidak mengambil banyak masa dan tidak memerlukan banyak usaha. Kursi mempunyai tahap peningkatan keselamatan dan kos yang sepadan. Walau bagaimanapun, nilai untuk wang boleh diterima. Perhimpunan dan bahan - di peringkat tertinggi.

Ciri umum

Perlu dipertimbangkan apa yang paling ciri kerusi kereta ini, dan perhatikan parameter yang menjadi ciri keseluruhan siri model yang dihasilkan oleh syarikat. Pertama sekali, adalah perlu untuk menunjukkan bahawa kategori umur kerusi tidak ditubuhkan, tetapi berat penumpang adalah terhad kepada 13 kilogram.

Untuk memasang kerusi di dalam kereta, ada gunung Isofix yang, jika perlu, boleh melengkapkan tali pinggang keledar kereta. Gunung ini tidak digunakan dalam semua model, dalam sesetengahnya, sistem digantikan oleh analog. Apabila mengamankan kerusi kereta anda perlu ingat bahawa belakang kerusi harus diarahkan ke hadapan.

  Apabila menggambarkan ciri umum kerusi kereta Concord, ia juga harus diperhatikan bahawa tali dalaman diikat pada tiga titik, dan ketinggian tali boleh disesuaikan. Kerusi ini mempunyai ciri keselamatan yang dipertingkatkan, yang disediakan dengan perlindungan tambahan dari sisi dari kesan, serta kehadiran tenda khas untuk melindungi terhadap sinar matahari, dan oleh itu kerusi beratnya banyak. Tempat duduk kereta mempunyai dimensi berikut:

  • lebar - 54 sentimeter;
  • panjang - 45 sentimeter;
  • ketinggian - 67 sentimeter;
  • berat - 9 paun.

  Gambaran Keseluruhan Lineup

  Kerusi kanak-kanak Concord dibentangkan di pasaran dengan beberapa pengubahsuaian asal, ia adalah bernilai mengingati yang paling menarik.

  Bertoni

  Bertoni adalah kerusi yang bertujuan untuk mengangkut anak-anak. Ini adalah versi reka bentuk yang ringkas, kerana fungsi kerusi terhad, serta berat yang dibenarkan kanak-kanak - biasanya tidak lebih dari 13 kilogram. Walau bagaimanapun, kekuatan dan kepraktisan, berat badan yang rendah dan kos yang berpatutan sepenuhnya meliputi kelemahan ini.

  Ultimax

  Ultimax adalah pengubahsuaian untuk lebih tua daripada sebelumnya. Ia akan menjadi pilihan yang sangat baik bagi mereka yang memahami bahawa kanak-kanak kategori berat badan dan umur memerlukan reka bentuk yang berbeza. Model yang dipertimbangkan dijamin untuk lebih dari dua tahun, garis panduan utama adalah jisim penumpang kecil. Kategori ini bertujuan untuk kanak-kanak yang beratnya tidak melebihi 18 kilogram.

  Harus diingat bahawa di kerusi model ini terdapat 2 mod - untuk kanak-kanak hingga setahun (sehingga 13 kilogram), dan juga untuk kanak-kanak berusia hingga 3 tahun (beratnya tidak lebih dari 18 kilogram). Mod pertama melibatkan pemasangan kerusi ke kerusi pemandu, yang kedua - sebaliknya. Tempat ini dicirikan oleh peningkatan tahap keselamatan, kerana tali pinggang dihubungkan dengan 5 mata, dan ciri keselesaan meningkat - tanpa sebarang bunyi luaran, kerusi itu boleh dengan mudah dan lancar dipindahkan dari mod kerusi ke posisi semula.

  Pembeli meninggalkan kebanyakan ulasan positif mengenai model, bagaimanapun, menurut beberapa pengguna, kerusi itu agak terlalu mahal dan juga tidak sesuai untuk kanak-kanak yang sangat kecil di bawah umur 1 bulan.

  Transformer XT

  Transformer XT adalah salah satu lini produk yang paling popular yang telah di pasaran sejak 2009, ia adalah kad perniagaan Concord. Barisan ini termasuk 5 pengubahsuaian dengan kategori fungsionaliti dan berat badan penumpang yang boleh digunakan untuk kanak-kanak sehingga tiga puluh enam kilogram. Sesetengah model dicirikan oleh aksesori tertentu, sebagai contoh, jadual untuk meningkatkan tahap keselamatan, kehadiran butang khas untuk menyesuaikan dimensi kerusi, ciptaan terbaru untuk meningkatkan tahap keselamatan - pengikat khas dan trim.

  Model Transformer T menyukai pengguna, kelebihan dan kefungsiannya adalah sempurna. Walaupun kos yang tinggi, model hampir tidak mempunyai maklum balas negatif.

  Selamatkan udara

  Selamat Udara adalah sesuatu yang baru dengan reka bentuk yang inovatif dan dengan menggunakan bahan komposit kekuatan tinggi, serta dengan massa kecil. Model ini dibezakan dengan mudah dan keselamatan, reka bentuk penghalusan. Reka bentuk dua lapisan dalam bentuk kepompong membolehkan anda melindungi kanak-kanak dari kesan tanpa meningkatkan jumlah berat kerusi. Kemudahan tidak diragukan lagi. Kepala akan dipegang dengan selamat kerana bentuk ergonomiknya.

  Pelapik lembut meningkatkan keselesaan, jika perlu, mereka boleh dikeluarkan. Kursi boleh dipasang bukan sahaja di belakang, tetapi juga di kerusi penumpang depan. Apabila memasang di hadapan, perlu diingat bahawa beg air yang disertakan boleh berbahaya untuk kanak-kanak di kerusi kereta. Menurut pembeli, model baru adalah salah satu yang paling selamat. Kelebihan tidak bersyarat termasuk keupayaan untuk memadam komponen kain. Kritikan pengguna hanya kos yang agak tinggi.

  Mengangkat teras

  Lift Core diuji dan diiktiraf sebagai yang terbaik, reka bentuk luar sangat baik, tahap keselamatan yang tinggi disediakan oleh reka bentuk khas. Ketinggian belakang dan kehadiran kepala tempat tidur akan melindungi bayi walaupun dalam kemalangan, kehadiran pelindung sampingan akan melindungi tulang belakang bayi. Untuk pemasangan memerlukan tali pinggang keledar, kebolehpercayaan dan kemudahan proses juga akan menggembirakan pengguna. Kunci kuat memastikan kestabilan kerusi dalam keadaan apa pun. Kategori umur - bertujuan untuk kanak-kanak berumur 4-12 tahun.

  Kerusi ini mempunyai keselesaan khas, keupayaan untuk menyesuaikan diri dengan saiz apa pun. Fakta terakhir ini betul-betul diiktiraf sebagai kemuncak utama kerusi kereta. Ini difasilitasi oleh hakikat bahawa dalam proses pertumbuhan kanak-kanak boleh menggunakan kerusi kereta yang sama, sedikit menyesuaikan dimensi.Dan bahan berkualiti tinggi akan memastikan hayat perkhidmatan yang panjang. Kanak-kanak boleh menikmati perjalanan dan bersantai.

  Di samping itu, model ini boleh dikeluarkan semula, supaya kerusi itu boleh digunakan sebagai penggalak. Keselesaan penumpang tambahan dipastikan oleh pengudaraan berterusan kerana memasukkan sisipan pada sisi dan belakang. Terima kasih kepada sistem ini, walaupun kanak-kanak dengan alahan di kerusi akan berasa selesa. Setiap kes dizonkan, untuk pembuatan fabrik yang berbeza digunakan.

  Mengikut ulasan para pemilik, pengubahsuaian dibezakan oleh kualiti dan kebolehpercayaan, yang disahkan oleh ujian, oleh itu, kerusi kanak-kanak pastinya selamat untuk kanak-kanak.

  Reverso Plus

  Reverso Plus - model ini digunakan untuk pengangkutan selamat kanak-kanak berumur tidak lebih dari 3 tahun, berat maksimum 23 kilogram, ketinggian 105 cm. Pemasangan dilakukan ke belakang, sistem penetapan adalah Isofix, selain itu kerusi disokong oleh kaedah teleskopik di bahagian bawah kereta . Selain itu, kejayaan pemasangan mudah diperiksa - untuk ini, kerusi mempunyai beberapa petunjuk khas, warna hijau yang akan menunjukkan kejayaan pelaksanaan semua manipulasi.

  Untuk kanak-kanak termuda, sisipan khas disediakan supaya semasa perjalanan bayi itu mengekalkan kedudukan badan yang betul dalam erti anatomi.

  Apabila berat kanak-kanak melebihi 10 kg, sisipan tambahan tidak boleh lagi digunakan, dengan perbelanjaan mereka, anda boleh meningkatkan jumlah ruang kosong.

  Mengulas kajian pemandu yang sudah berpengalaman menggunakan model yang dipersoalkan, mereka mendapati bahawa kelebihan yang tidak dapat dipertikaikannya adalah kebolehpercayaan, kerana walaupun kesan frontal (seperti yang lain) tidak dapat menyebabkan bahaya kepada bayi. Serta pengguna perhatikan kemudahan pemasangan, yang tidak menjejaskan ciri-ciri kestabilan dan keselamatan. Satu-satunya kelemahan, menurut pembeli, ialah jisim produk, iaitu kira-kira 11 kg.

  Aksesori

  Kerusi kereta kanak-kanak Concord, antara lain, mempunyai beberapa aksesori tambahan, yang pastinya berguna untuk kedua-dua kanak-kanak dan ibu bapanya. Jadi, anda boleh membeli beberapa aksesori untuk kerusi itu.

  • Selimut musim panas. Kain kapas yang menyenangkan menyediakan pengudaraan yang teratur, dengan cepat menghilangkan kelembapan, dengan itu mewujudkan kesejukan. Selain itu, kelembutan dan penjagaan permukaan terry tidak menyebabkan kerengsaan pada kulit anak-anak.
  • Bantal di bawah leher, yang menyediakan fleksi kepala yang lembut tetapi boleh dipercayai, supaya kanak-kanak itu berasa selesa. Ia sesuai untuk perjalanan panjang. Pada pengeluarannya, hanya bahan hypoallergenic digunakan.
  • Hujan - tahan lasak dan telus, mereka pasti akan melindungi semasa hujan, kerana mereka tidak basah atau ditiup angin. Dengan membeli baju hujan, ibu bapa dapat melindungi bayi daripada cuaca, tanpa menutup pandangan anak itu. Tidak sukar untuk memakai dan memakai jas hujan, ia selamat digunakan. Untuk pembuatannya hanya menggunakan bahan mesra alam.

  Untuk semakan kerusi kereta Concord, lihat di bawah.

  Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

  Kehamilan

  Pembangunan

  Kesihatan