Kerusi kereta Aprica: model dan ciri-ciri mereka

Kandungannya

Kereta telah lama menduduki tempat yang kukuh dalam kehidupan penduduk bandar. Terima kasih kepada teknologi moden, kelajuan purata kereta telah berkembang dan ramai yang mula berfikir tentang bagaimana untuk melindungi diri mereka di jalan raya. Isu ini amat menarik untuk ibu bapa anak-anak kecil. Salah satu penyelesaian untuk masalah ini telah menjadi kerusi kereta kanak-kanak. Julat tempat duduk sangat besar. Terdapat model yang agak murah, terdapat juga lini produk premium, dilengkapi dengan fungsi tambahan dan aksesori yang berguna. Yang kedua adalah kerusi kereta Aprica.

Mengenai syarikat

Aprica mengembangkan kekangan kanak-kanak yang unik. Kepentingan terbesar di kalangan pembeli disebabkan oleh model kumpulan umur 0/0 + / 1, yang diperolehi untuk bayi baru lahir. Penumpang kecil sedemikian masih tidak tahu bagaimana untuk duduk, jadi penting bahawa mereka berbaring dengan selesa dalam kedudukan mendatar. Kerusi jenama ini boleh terletak serenjang dengan gerakan, yang sangat mudah. Kos mereka berada dalam segmen premium.

Semua produk pengeluar Jepun mematuhi sijil keselamatan Eropah ECE R 44/04. Kualiti Jepun disahkan oleh pelbagai anugerah dan hadiah yang diberikan kepada Aprica.

Satu lagi kelebihan penting bagi produk tersebut ialah pengeluar memberi perhatian kepada masalah goncangan sindrom bayi dan mengkaji akibat kemalangan kereta menggunakan dummy yang menyerupai bayi baru lahir.

Syarikat ini juga mengembangkan teknologi unik untuk produknya dan sudah mempunyai sejumlah paten seperti yang peduli terhadap kemudahan, kesihatan dan keselamatan anak-anak. Motto Aprica adalah "Membesarkan anak-anak anda bahagia." Oleh itu, dalam pembangunan dan pengeluaran kerusi kereta kanak-kanak, pakar mematuhi prinsip berikut:

 • Bayi mesti tidur di permukaan rata;
 • Perut kanak-kanak tidak boleh dikenakan apa-apa tekanan;
 • adalah penting untuk memantau termoregulasi yang betul;
 • tekanan dikecualikan pada sendi panggul;
 • memastikan keselamatan kepala, leher dan tulang belakang;
 • Ia perlu melindungi kanak-kanak dari cahaya matahari langsung.

Varieti dan ciri-ciri

Produk syarikat mempunyai pelbagai jenis produk untuk kanak-kanak, termasuk kerusi kereta, kereta, kerusi tinggi dan lain-lain barang yang diperlukan. Di kedai-kedai anda, terdapat beberapa model asas kereta Aprica, mereka pula mempunyai beberapa pengubahsuaian.

Aprica marshmallow

Model ini direka untuk kumpulan umur 0/0 + / 1 (dari 0 hingga 18 kg), termasuk kanak-kanak dari lahir hingga empat tahun. Peranti ini dilengkapi dengan platform asas tetap, yang mempunyai penekanan tambahan di atas lantai, ia ditetapkan oleh tali pinggang keledar tiga mata tetap. Di platform, kerusi boleh diputar 360 derajat di sekitar paksi. Backrest boleh laras hingga 170 derajat, yang membolehkan anda untuk sepenuhnya memperluaskan kerusi ke posisi yang baru.

Untuk mencapai kedudukan sedemikian, perlu meletakkan tempat duduk di samping dengan pergerakan kenderaan, sehingga anak-anak hingga 7 kg dapat dipindahkan.

Untuk seorang kanak-kanak yang beratnya lebih daripada 7 kg terdapat 3 kedudukan sandaran. Kerusi ini dilengkapi dengan perlindungan tambahan kepala dan kaki. Upholsteri dalaman mampu memadamkan tenaga impak semasa kemalangan dan semasa memandu di jalan yang tidak rata. Sistem pengudaraan adalah unik dan revolusioner, ia menyumbang kepada laluan udara melalui upholsteri kerusi.Berat kerusi kereta ialah 13.6 kg.

Aprica Air Groove STD

Model transformasi Universal yang sesuai untuk kumpulan 1/2/3. Reka bentuk tempat duduk tahan lama yang diperkuatkan direka untuk tempoh penggunaan yang panjang dan direka untuk berat sehingga 25 kg. Bagi remaja yang beratnya melebihi 22 kg, peranti menjadi penggalak. Kerusi kereta dibuat dalam reka bentuk sukan, yang sangat popular dengan anak-anak muda. Bingkai ini agak ringan, tetapi sangat tahan lama, dan bantal 3D meningkatkan tahap perlindungan dari semua pihak. Bagi penumpang kumpulan umur 1 ada tilam yang boleh ditanggalkan dari bahan bernafas, yang juga meneutralkan getaran.

Headrest boleh disesuaikan dengan ketinggian, terima kasih kepada bentuknya, ia menyokong kepala seorang anak yang tidur.

Kendalian kereta dilengkapi dengan bukaan khas untuk pengudaraan di bahagian kepala, belakang dan sisi, yang membolehkan pemendapan mikroiklim yang diperlukan pada musim panas yang panas. Kes itu diperbuat daripada bahan tahan haus, ia boleh dengan mudah dikeluarkan untuk mencuci. Model ini dilengkapi dengan coaster. Ia dipasang di dalam kereta dengan bantuan tali pinggang keledar automotif biasa.

Untuk keselamatan bayi, tali pinggang lima mata disediakan untuk kumpulan 1, kanak-kanak dari kumpulan 2 dan 3 diikat dengan tali pinggang kereta. Berat kerusi kereta hanya 5.2 kg.

Perjalanan udara Aprica

Direka untuk kumpulan umur 2/3. Pembinaan yang teguh akan berlangsung selama bertahun-tahun. Perlindungan yang diperlukan disediakan oleh bingkai ergonomik dan menyokong bantal 3D, dan terdapat ruang udara untuk menyediakan iklim mikro yang diperlukan. Kepala anak disokong oleh penahanan kepala, yang mudah dilaraskan bergantung pada ketinggian penumpang. Pangkalan kerusi yang selesa dan luas telah menggabungkan pemegang cawan.

Kes itu diperbuat daripada kain khusus yang tahan memakai, ia boleh dibasuh. Tempat duduk bayi dipasang dengan tali pinggang keledar standard. Berat kerusi ialah 4.5 kg.

Untuk kumpulan umur yang lebih tua boleh digunakan sebagai penggalak.

Ulasan

Tempat duduk kereta Aprica mempunyai sejumlah besar ulasan yang mudah dicari di Internet, kebanyakannya positif. Ulasan-ulasan yang menggembirakan menceritakan tentang kelebihan mutu dan mutlak produk-produk ini. Peralatan fungsional dan reka bentuk moden boleh menakluk walaupun pelanggan yang paling menuntut. Produk sangat mudah digunakan, menyenangkan untuk disentuh dan seperti kanak-kanak. Pemilik produk ini sama sekali tidak menyesali wang yang dibelanjakan dan pada masa lain mereka bersedia membuat pilihan memihak kepada jenama yang terbukti.

Daripada kekurangan yang signifikan, ramai menyebut kos kerusi kereta yang tinggi. Produk kelas premium tidak mampu untuk semua orang. Daripada keburukan lain yang dicatatkan:

 • Terdapat kesulitan dengan pemasangan pertama, sebelum meneruskan, anda perlu berhati-hati mempelajari arahan;
 • berat badan yang besar;
 • Produk ini berteknologi tinggi, ia mengambil masa untuk memahami semua fungsi.

Berdasarkan ini, kita dapat menyimpulkan bahawa kelemahan yang ada tidak penting dan tidak mempengaruhi prestasi peranti dan keselamatan kanak-kanak.

  Bagaimana untuk memasang kerusi kereta Aprica di dalam kereta, lihat video berikut.

  Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

  Kehamilan

  Pembangunan

  Kesihatan