Ciri-ciri dan pelbagai model kerusi kereta ABC Design

Kandungannya

Pilihan kerusi kereta kanak-kanak harus didekati dengan sangat serius, kerana keselamatan penumpang muda bergantung kepadanya. Kerusi kereta reka bentuk ABC akan menjadikan perjalanan sebagai selesa dan selamat yang mungkin.

Ciri khas

Syarikat Jerman ABC Design wujud sejak tahun 1990 dan menjual kereta bayi dan kerusi kereta di 40 negara. Di Rusia, produk dihasilkan di bawah jenama FD Design. Kerusi kereta syarikat Jerman mempunyai beberapa kelebihan:

 • dalam pembuatan produk yang menggunakan teknologi paling moden sahaja;
 • produk berkualiti tinggi;
 • reka bentuk moden;
 • terdapat model dengan atau tanpa Isofix;
 • bentuk lancar anatomi kerusi;
 • untuk kerusi kereta upholsteri digunakan hanya "pernafasan" bahan;
 • tali pinggang keledar yang selesa dan boleh dipercayai;
 • semua penutup kerusi boleh ditanggalkan, mudah dicuci;
 • harga yang berpatutan.

Kekurangan termasuk tali dalaman yang pendek dan beberapa masalah dalam memasang kerusi di dalam kereta.

Lineup

Reka Bentuk ABC menawarkan pelbagai kerusi kereta untuk umur yang berbeza.

Diadem

Kerusi ini adalah untuk bayi yang belum mencapai berat 13 kg. Ia dipasang di dalam kereta melawan pergerakan itu. Produk ini mempunyai bantal khas yang menyokong kepala bayi. Pinggang ditetapkan pada lima mata dan laras. Perlindungan sisi diberikan. Terima kasih kepada pemegang, kerusi kereta mudah dibawa - ia akan menjadi chaise longue dan pembawa bayi yang sangat baik.

Globus

Model tempat duduk kereta model sifar ini sangat serupa dengan versi terdahulu. Terdapat tayar tambahan yang melindungi bayi dari hujan dan matahari.

Hazel

Pilihan ini juga kategori tempat duduk kereta kosong dan sesuai untuk kanak-kanak dari lahir hingga satu setengah tahun. Terdapat model yang ditetapkan dengan tali pinggang kereta biasa, tetapi anda boleh memilih pilihan dengan gunung Isofix. Kerusi kereta boleh digunakan dalam satu set dengan kereta reka bentuk ABC Design dan mudah dipasang pada casis.

Produk ini mempunyai pangkalan bulat dan bantal selesa untuk menyokong kepala, yang memastikan lokasi anatomi kanak-kanak di kerusi. Ada tayar tambahan yang melindungi anak dari hujan dan matahari. Semua penutup boleh ditanggalkan dan mudah dibasuh di mesin basuh.

Tulip

Kerusi kereta tergolong dalam kumpulan 0+. Seperti model terdahulu, ia boleh dipasang pada kereta dengan gunung Isofix. Ia juga boleh dipasang pada casis kereta dorong itu.

Royal Baby Evolution

Kerusi kereta ini tergolong dalam kumpulan 1/2 dan sesuai untuk bayi dengan berat 9-25 kg. Ia dipasang muka ke hadapan dan diikat dengan tali pinggang biasa. Bahagian belakang dikawal dalam lima kedudukan. Ada perlindungan sampingan. Sabuk kerusi dilampirkan pada lima mata dan boleh laras panjang. Kerusi itu mempunyai pelapis tambahan yang boleh dikeluarkan apabila kanak-kanak lebih tua.

Perjalanan ajaib

Model ini tergolong dalam kumpulan 1 dan sesuai untuk kanak-kanak dari 9 hingga 18 kg. Bahagian belakang kerusi mempunyai empat posisi, yang memastikan tidur yang selesa untuk bayi. Lima tali pinggang, panjang laras, akan memastikan keselamatan penumpang kecil. Kerusi dilampirkan pada kerusi kereta.

Encore Evolution

Kerusi universal ini tergolong dalam kumpulan 1/2/3 dan sesuai untuk kanak-kanak dari 9 hingga 36 kg. Ada perlindungan sampingan. Sesuai dengan hadapan menggunakan tali pinggang kereta standard. Tali dalaman adalah lima mata panjang dan laras panjang.

Encore Evolution I-fix

Produk ini dicirikan kerana ia dipasang menggunakan sistem Isofix.

Pelayaran besar

Model ini juga tergolong dalam kumpulan 1/2/3. Ia dipasang oleh orang itu ke arah kereta dan diikat dengan tali pinggang biasa. Anda boleh menukar ketegangan kepala. Terdapat bantal anatomi.

Sukan Magic dan Fashon Sport

Kerusi tergolong dalam kumpulan 1/2 (dari 9 hingga 25 kg) dan ditetapkan menghadap ke depan dengan bantuan tali pinggang kereta standard. Bahagian belakang model boleh laras dalam empat kedudukan. Panjang tali pinggang boleh disesuaikan.

Nemo dan Evolution

Ini penggalak kategori kedua dan ketiga direka untuk kanak-kanak dari 15 hingga 36 kg. Penutup boleh ditanggalkan dan mudah dibasuh.

Ulasan

Kebanyakan pembeli bercakap dengan baik tentang kerusi kereta Design ABC dan nota kelebihan produk seperti kualiti, reka bentuk dan fungsi yang sangat baik. Ibu bapa menulis bahawa kanak-kanak berasa selesa dan selesa ketika melakukan perjalanan. Ramai orang menyukai fakta bahawa semua model mempunyai sarung yang boleh ditanggalkan dan boleh dibasuh dengan mudah.

Jika kita bercakap mengenai keburukan, sesetengah pembeli menunjukkan kos produk yang agak tinggi, tetapi mereka menambah bahawa harga itu membenarkan kualiti.

Petua untuk memilih

Berikut adalah beberapa perkara. yang mana anda perlu memberi perhatian apabila memilih kerusi kereta kanak-kanak.

 • Apabila membeli tempat duduk kereta, anda perlu memberi tumpuan bukan pada usia kanak-kanak, tetapi pada berat dan ketinggiannya. Kadang-kadang bayi mungkin terlalu besar untuk umurnya, maka dia harus memilih model yang lebih besar.
 • Sebelum membeli kerusi kereta anda pasti perlu mencuba. Ia mungkin tidak begitu selesa untuk kanak-kanak duduk dalam model yang dipilih.
 • Pastikan untuk memberi perhatian kepada tali pinggang - mereka perlu membetulkan bayi dengan baik di kerusi, dan juga dengan mudah membuka dan menutup, kerana anda perlu mengikat dan membongkar kanak-kanak itu dengan kerap. Harus ada kunci pada kunci supaya bayi tidak dapat membongkar dirinya sendiri.
 • Kerusi yang berkualiti perlu mempunyai lencana ECE R44 \ 03 atau 04. Ini bermakna bahawa produk mematuhi piawaian kualiti Eropah.
 • Di kerusi kereta hendaklah perlindungan sisi, yang akan melindungi bayi dalam keadaan kecemasan.
 • Adalah penting bahawa produk ini agak tahan lama - ia mesti menanggung beban yang besar.
 • Adalah lebih baik untuk membeli kerusi kereta di kedai khusus - anda tidak boleh membeli produk dari tangan anda, kerana anda tidak boleh memastikan kualitinya.

Dalam video seterusnya anda akan mendapati arahan untuk memasang kerusi kereta kanak-kanak.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan